Prøv Procycling Pluss idag

GODT NORSK RITT: Det ble nye topplasseringer for Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff på den fjerde etappen i Tour of Britain. Her fra den tredje etappen i rittet

DE NORSKE HÅPENE: Som vanlig er det Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff som er våre beste kort i kampen om en norsk etappeseier. FOTO: Tim De Waele

Kristoff: – Arctic Race er ikke på planen min

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 12.12.17 20:26

Del på    

Kristoff og Boasson Hagen kan ryke for Arcitc Race – krasjer med EM.

(procycling.no): Neste års Arcitc Race of Norway arrangeres fra 8.-12. august, og ekspanderer dermed med én dag sammenlignet med årets utgave.

Når rittet avgjøres på siste etappe, sykles det dog større ritt i Europa. Europamesterskapet i Glascow arrangeres i samme periode, og fellesstarten for herrer avslutter mesterskapet 12.august.

Der vil Alexander Kristoff forsvare mestertrøyen i en løype som skal passe nordmannen godt. Det er også stor sannsynlighet for at Boasson Hagen velger å kjempe for den hvite og blå EM-trøyen fremfor å stille i Arctic Race.

– Arctic Race er ikke på planen min foreløpig. Derimot er EM på planen, sier Kristoff til procycling.no. 

NRK melder om saken, og har snakket med sportssjef i Norges Cykleforbund, Hans Falk:

– Alexander selv har uttalt at han vil satse på EM, så han kommer til å kjøre der, sier han til NRK.

Edvald Boasson Hagen er mer usikker, og melder til procycling.no at han ikke har bestemt seg ennå.

– Det må jeg se nærmere på når den tid kommer, det er ennå langt frem i tid, beretter han.

– Håper det løser seg

I EM er Kristoff avhengig av et godt mannskap rundt seg hvis han skal forsvare trøyen, noe som kan bety at en stor del av Norges utenlandsproffer ikke kan bli å se i Nord-Norges sykkeleventyr.

Samtidig kan det bli vanskeligere å få andre stjerner til Norge, dersom de øyner mulighetene for gode resultater i Skottland.

Det er ASO som arrangerer Arctic Race of Norway. Hans Falk forteller til NRK at NCF har meldt fra til ASO, og at det nå jobbes med å finne en ny dato til rittet. Men det er heller ingen lett oppgave: Flyttes det en uke frem, vil det kun være et par dager mellom Tour de France og Arctic Race. Uken etter arrangeres Ladies Tour of Norway, et ritt som også skal sendes på TV 2. 

– Vi håper det løser seg, så vi får de største stjernene på start i EM. ASO har mye makt, så det kan være de får flyttet rittet, forklarer Falk til statskanalen.

PS: I 2016 var det kun fire dager mellom OL i Rio og Arctic Race. Den gangen stilte både Lars Petter Nordhaug og Sven Erik Bystrøm i begge rittene.

Tagget med: , , ,

Les også disse