FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Kristoff med årets første seier

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 16.02.19 11:37

Del på    

Tour of Oman 1. etappe avgjort i massespurt.

(procycling.no): Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) åpnet årets seierskonto på 1. etappe av Tour of Oman, en 138 kilometer flat reise mellom Al Sawadi Beach og Suhar Corniche.

I en superrask massespurt tok nordmannen luven av franskmennene Bryan Coquard (Vital Concept) og Nacer Bouhanni (Cofidis) som rundet av podiet lørdag.

– Det er fint å ta en seier tidlig (i sesongen). Det gir meg selvtillit. Alle spurterne er i god form og det er ikke enkelt å vinne, sier Kristoff.

– Det var medvind og veldig raskt. Feltet var veldig strekt ut og det var vanskelig å komme frem, men det var også vanskelig å time det skikkelig, for man kunne ikke gå for tidlig med denne motvinden, sier Kristoff etter målgang.

Godt hjulpet av sine norske hjelpere, Sven Erik Bystrøm og norgesmester Vegard Stake Laengen, tok Kristoff sin niende seier totalt i rittet. Kristoff tok sin første seier for året kun en uke etter et knepet nederlag for Dylan Groenewegen på den avsluttende etappen av Volta a la Valenciana.

– (Marco) Mercato og Bystrøm ga meg et flott opptrekk. Faktisk så satt jeg i sete hele spurten, jeg reiste meg ikke i det hele tatt. Denne avslutningen ble avgjort på fart, og jeg har ganske god fart i beina. Jeg har trent på nettopp det i vinter, avslører den tidligere vinneren av Milano-Sanremo og Flandern rundt.

– Jeg hadde god tro på seier da jeg så det var 70 meter igjen, men man vet aldri. Noen ganger kommer det noen i stor fart helt på slutten, men jeg er veldig fornøyd med å vinne her i dag, sier Kristoff – som deltar i Tour of Oman for tidende gang.

Kristoff foran Coquard og Bouhanni. Justin Setterfield/Getty Images

Italieneren Giacomo Nizzolo (Dimension Data) knep fjerdeplassen foran landsmannen Niccolò Bonifazio (Direct Energie). André Greipel (Arkea-Samsic) punkterte innenfor siste ti kilometer og maktet ikke å kjempe om en topp ti plassering på etappen.

Fire ryttere dro av sted tidlig på etappen. Sergio Rodriguez (Eskadi Murias), Emiel Planckaert (Sport Vlaanderen Baloise), Alexis Guerin (Delco Marseille Provence) og Michael Schär (CCC) jobbet seg opp en ledelsen på 3.50 minutter, før spurtlagene begynte å tause dem inn. Veteranen Schär sanket poeng på de innlagte spurtene underveis og sikret seg den gylne poengtrøya.

I jakten på utbryterne kombinerte UAE Team Emirates krefter med de franske lagene Direct Energie, Arkea-Samsic og Vital Concept. Kvartetten i front forsvarte seg godt, og det var ikke før kun seks kilometer gjensto at rittet samlet seg til en spurt.

Tagget med: ,

Les også disse