RACE TO WIN: Mottoet til Katusha passer godt til vinnerskallen Alexander Kristoff. Foto: Tim de Waele (TDWSports.com).

Kristoff åpner opp for EM-deltakelse

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.12.16 20:02

Del på    

– Mulig med et godt resultat.

Det ble ingen stor norsk deltakelse i årets EM, etter at det ble flyttet til Plumelec på grunn av sommerens massakre i Nice. På grunn av usikkerhet knyttet til refundering av hotellutgifter, var det kun junior- og U23-ryttere som representerte Norge, i det som var det første europamesterskapet hvor proffene kunne delta.

Onsdag ble det kjent at EM i 2017 arrangeres i danske Herning, en løype som etter alle solemerker vil passe best for spurterne.

Les mer: Danske EM-planer presentert

Sportssjef i Norges Cykleforbund, Hans Falk, forteller til procycling.no at de der sikter seg inn mot å ha ryttere i samtlige klasser i mesterskapet.

Hvem som vil være tilgjengelige av de norske proffene, spesielt på herresiden, er det største usikkerhetsmomentet akkurat nå.

– Hvis de er tilgjengelige, så ser det jo ut til å være en løype som kan passe både Kristoff, Boasson Hagen og flere av våre beste. Det er jo tilsvarende som Qatar. Vi har den type ryttere som kan gjøre det bra i sidevind, sier Falk.

Mulig Kristoff-deltakelse

En som forbundet nok utvilsomt håper på er Kristoff. Katusha-syklisten har de siste sesongene vært blant verdens spurtere, og vil være en opplagt medaljekandidat i rittet.

En eventuell deltakelse vil også gi han muligheten til å få sin første internasjonale mesterskapsmedalje siden OL-bronsen i 2012. Rogalendingen har de siste sesongene vært blant de mest stabile i VM, og er den eneste med tre topp ti-plasseringer fra de siste tre VM-fellesstartene.

– Jeg har egentlig ikke tenkt på EM, men hører jo at det kan passe meg godt. Så kanskje kan jeg få det inn (i kalenderen), skriver Kristoff i en SMS, og følger opp med å spørre om den nøyaktige datoen.

– Jeg tviler på at jeg legger det inn som et hovedmål, men det er jo mulig med et godt resultat der etter touren, skriver 29-åringen, etter å ha fått vite at fellesstarten er to uker etter avslutningsetappen på Champs-Élysées.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sykling Hans+Falk Doping Harald+Tiedemann+Hansen Sykling

SPORTSSJEFEN: Hans Falk tror på god norsk deltakelse i neste års EM. Foto: Arkiv

Klare medaljekandidater

– At de har Tour de France som ett av sesongens store mål er jo ganske klart, så får vi se hvordan de kommer ut av touren. Vi vil ha dem med hvis de vil kjøre, og de er i form, sier Falk.

Svensken forteller at de har et klart håp om å få med flere av de beste proffene.

– Det ville vært morsomt. Da har vi noen vinnerkandidater. Skal vi virkelig kjøre et EM, så vil vi ha med våre beste. Men vi har forståelse for at de har det programmet de har, og at det kan være vanskelig å få med et ekstra mesterskap. Du kan ikke være i form hele året heller, men vi håper å få med noen av våre beste.

– Vi vet jo hvordan det ser ut i Herning. Det blir ikke noe klatreritt. Hvis vi regner med å få med våre beste, er vi absolutt medaljekandidater.

Falk håper også at nærheten til Norge gjør at de danske veiene blir fylt opp av norske tilskuere, som det nok definitivt vil bli i september, når Bergen arrangerer VM.

– Med et EM i Danmark kan det bli veldig mange norske supportere som tar turen dit også. Det er veldig kjekt å ha det så nære. Det blir kanskje litt lettere logistikkmessig også. Interessen for norsk sykling er stor, men hadde EM gått i Sør-Europa, så hadde færre tatt turen dit. Det er alltid gøy å ha mange norske fans.

Tagget med: , , , , , , , , ,

Les også disse