VANSKELIG SORTI: Fabian Cancellara fikk ingen drømmeavskjed med Paris-Robaix. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Krasj og uhell spolerte Cancellaras avskjed i Roubaix

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 11.04.16 10:50

Del på    

– Jeg er glad for at det er over, sier Trek-rytteren.

Noen drømmefinale i sitt aller siste «Helvete i Nord» ble Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) på ingen måte forunt. Hvis taktiske feilvurderinger forpurret sveitserens vinnersjanser i Flandern rundt sist helg, var det en salig blanding av uflaks og velt som stanset «Spartacus» sitt felttog i Paris-Roubaix. 35-åringens karriere stoppet dermed på sju monumentseiere.

– I den første velten måtte jeg hoppe ut på jordet og tilbake, den andre var bare uflaks, men den tredje var som å gå på skøyter. Jeg kunne ikke gjøre noe, det var over. Roubaix var over, sier Cancellara – etter å ha kjempet seg i mål sju minutter etter vinner Matt Hayman (Orica GreenEdge).

Det var på sektor 21 da 120 kilometer gjensto, at en velt splittet feltet og tok Cancellara, Peter Sagan (Tinkoff) og Alexander Kristoff (Katusha) på senga. Trioen så aldri fronten igjen. 60 kilometer senere gikk Cancellara ned i gjørmebadet på Mons-en-Pévèle, sektoren han liker best og hvor han har avgjort rittet til sin fordel tidligere. Men ikke den gang.

Inne på velodromen ble han også fornektet en ærverdig hedersrunde. Den tredobbelte Roubaix-vinneren falt enda en gang, da han syklet forbi sin fanklubb for å ta i mot det sveitsiske flagget.

– Jeg bryr meg ikke. Å krasje på velodromen foran mine egne fans. En krasj fra eller til endrer ikke på noe i min karriere. Jeg er glad på en annen måte, ikke med rittet, men glad for at det er over.

– Alt startet så bra. Jeg sov godt, hadde en god frokost, Popo (Jaroslav Popovytsj) var i bruddet. Vi hadde en perfekt situasjon og så snudde alt plutselig.

– Etter splittet viste jeg at det skulle bli vanskelig. Samtidig visste jeg at Roubaix er hardt og man vet aldri. Jeg fortsatte å kjempe. Dette var min siste anstrengelse i Roubaix, og hvis jeg ga opp, så var det virkelig over. Med ti eller 15 kilometer igjen ga jeg opp. Jeg visste at det var umulig, sier Cancellara – som etter målgang omfavnet Popovytsj, den ukrainske løytnanten kjørte sitt aller siste ritt.

Cancellara har imidlertid flere ritt igjen. I Giro d’Italia vil rosa trøye være et mål ettersom rittet starter med en tempoetappe i Nederland. I sommer skal Tour de France besøke hans hjemby Bern. Tempoen i OL er også et mål for den meriterte sveitseren.

Tagget med: ,

Les også disse