Prøv Procycling Pluss idag

SITT LIVS SJANSE: Truls Engen Korsæths inkludering på VM-laget i Doha overrasket nok mange

TIL ASTANA: Truls Korsæth blir den 13. rytteren som tar steget ut i proffverdenen fra Joker Byggtorgets rekker.

Korsæth: – Jeg er positivt overrasket

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 13.12.16 14:30

Del på    

Kan ikke bekrefte procycling.nos opplysninger.

(procycling.no): Forrige helg sluttet Truls Korsæth seg til Astanas treningsleir i Calpe. Han var ikke del av lagpresentasjonen i etterkant av samlingen, men procycling.no vet at han er enig med laget om formalitetene i en proffovergang.

Les også: Korsæth med strålende VM-debut

Syklisten fra Lillehammer har skrevet under en avtale som gjelder ut 2018-sesongen.

Den tidligere Joker Byggtorget-rytteren er nå tilbake i Norge. Han har følgende å si om oppholdet hos Astana:

– Det jeg kan si er at jeg har vært på treningssamling med Astana, og at jeg ble tatt godt i mot. Faktisk er jeg positivt overrasket over mitt første møte med laget. Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte kontraktssituasjonen per nå, sier Engen Korsæth til procycling.no.

Snarlig bekreftelse?

Korsæth fikk muligheten etter å ha kommet i kontakt med den danske sportsdirektøren Lars Michaelsen. Foran neste sesong vil ikke bare Jakob Fuglsang bli å se i lagets himmelblå drakter, men også hans landsmenn Jesper Hansen, Michael Valgren og Matti Breschel.

Les også: Astana viser interesse for norsk VM-sensasjon

procycling.no var i kontakt med Astana, tirsdag formiddag. Men heller ikke lagets pressemann kunne bekrefte noe rundt nordmannen:

– Så langt kan jeg ikke fortelle deg noe. Vi har kanskje mer informasjon i løpet av de neste dagene, sier Vitalij Ambramov på vegne av det kasakhstanske laget.

Dansk innflytelse

 

Historisk sett har Astana-laget hatt et svært dårlig rykte. Man skal ikke langt tilbake i tid, heller.

Så sent som i 2015 sto laget i fare for å miste WorldTour-lisensen grunnet flere dopingtilfeller.

Korsæth var egentlig under kontrakt med Joker Byggtorget for 2017-sesongen, men laget ønsker ikke å stå i veien for en overgang. Sportsdirektør og agent, Gino Van Oudenhove, har ytret misnøye med 23-åringens lagvalg:

– For min del er ikke Astana det første laget jeg tenker på, når jeg vurderer framtidige lag for våre ryttere, sa Van Oudenhove til procycling.no i starten av desember.

Les også: Korsæth nær seier i Belgia

Under VM i Doha viste lillehamringen seg fram fra sin beste side da han gjorde en strålende jobb som hjelperytter for Edvald Boasson Hagen. Også i sitt norske kontinentallag leverte han en god høstsesong.

PS! Korsæth blir den 13. nordmannen som tar proffsteget via Joker Byggtorget. Også Amund Grøndahl Jansen (til LottoNL-Jumbo) har tatt steget ut herfra i inneværende sesong.

Tagget med: , ,

Les også disse