VARM OG GOD: Truls Engen Korsæth imponerte stort i Qatar. Foto: Terje Bendiksby (NTB Scanpix)

Korsæth imponerte med strålende VM-debut

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 16.10.16 20:35

Del på    

23-åringen ble det norske lyspunktet etter at stjernene rotet det til på slutten.

DOHA (procycling.no): Truls Engen Korsæth var den store overraskelsen i Stig Kristiansens VM-tropp.

Etter en trøblete sesongstart med mye sykdom, kom Joker-rytteren i stadig bedre form utover sesongen. På søndagens VM-fellesstart viste han for alvor hvorfor han har fått tilnavnet «Panzer-Truls».

Som én av fire nordmenn kom 23-åringen med i første vifte da sidevinden traff rytterne etter åtte mils kjøring. Der gjorde også nordmannen et imponerende stykke arbeid, og tok utallige føringer i front av feltet. Og da Tom Leezer (Nederland) angrep to kilometer før mål, var det en norsk 23-åring som tok opp jakten.

– Det er bare å være med på å kjøre, så man ikke faller av. Det var det jeg tenkte på i sidevinden. Hvis du ligger bak og hviler deg blir du plutselig presset ut av vifta.

Til slutt endte kontinentalrytteren på en råsterk 16. plass, ni sekunder bak Peter Sagan. En prestasjon han har all mulig grunn til å være fornøyd med. Og da lagets to stjerner klusset det til på oppløpet, ble Korsæth det store norske lyspunktet.

– Det er ekstrem forskjell på det rittet her, og rittene jeg normalt sett kjører. Jeg merket at det var gøy å sitte med såpass lenge, sa lillehamringen beskjedent til procycling.no etter rittet.

Les mer: Norges stjerner i krangel etter blåst gullsjanse

Til cyclingnews.com kom også Alexander Kristoff med lovord om Joker-rytteren.

– Vi hadde tre ryttere som så sterke, spesielt Truls som er en kontinentalrytter. Han var der helt til slutten. Han var imponerende i dag, og jeg hadde ønsket å kunne gi ham noe tilbake, men Edvald og jeg rotet det til.

Under – og etter – rittet vanket det også mye skryt til 23-åringen. Thor Hushovd sa på TV 2 at det allerede så ut som om han hadde vunnet VM, og Joker-rytteren fikk stadig ros fra kanalens kommentatorduo Christian Paasche og Johan Kaggestad.

– Truls Korsæth, du har gjort en fantomjobb. Og nå jobber han med å få sol på overkroppen også, sa Paasche da nordmannen åpnet drakten i den stekende heten i Qatar.

Også på Twitter kom det en rekke lovord til Joker-syklisten.

Tagget med: ,

Les også disse