KAN FORLATE QUICKSTEP: Fernando Gaviria. Justin Setterfield/Getty Images

Kobles fortsatt til Kristoffs lag

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 16.10.18 10:09

Del på    

Gavirias QuickStep-fremtid ennå usikker.

(procycling.no): Patrick Lefevere har bekreftet at fremtiden til hans unge stjernespurter, Fernando Gaviria, ennå er uavklart. QuickStep-sjefen innrømmer at det colombianske fenomenet som stakk av med to etappeseire i årets Tour de France kan forlate det belgiske laget – nye sponsorer til tross.

Ryktene som antydet at Gaviria var på vei til UAE Team Emirates, laget til Alexander Kristoff, mistet noe av brodden da Lefevere forrige uke kunne avsløre en ny flerårig sponsoravtale med den belgiske vindufabrikanten Deceuninck.

Men i et intervju med Het Laatste Nieuws må Lefevere vedgå at den nye avtalen ikke automatisk holder Gaviria bundet til QuickStep-kontrakten som opprinnelig strekker seg til slutten av 2019-sesongen.

– For øyeblikket er det ingen klarhet i dette. Faktum at vi sikret oss denne sponsorer relativt sent er ganske irriterende i så tilfellet, sier Lefevere til den belgiske dagsavisen.

Mens den rutinerte sykkelsjefen febrilsk har forsøkt å balansere neste års budsjett, har 24-årige Gaviria åpenbart latt seg forlokke av pengesterke UAE. Ifølge den italienske sportsavisen Gazzetta dello Sport er avtalen mellom Gaviria og Kristoffs lag tilnærmet ferdigforhandlet.

– Det er mye forhandlinger som skal gjøres, og selvsagt handler det om kroner og øre, sier Lefevere.

QuickStep Floors har sanket inn utrolige 71 seire denne sesongen. Gaviria har stått for ni av disse. Lagets mestvinnende er italieneren Elia Viviani, som har hevet armene over hodet hele 19 ganger i 2018. Skulle Gaviria forsvinne ut dørene, vil det fortsatt være nok av talent og vinnere i stallen til Lefevere – som i tillegg har sikret seg stortalentet Remco Evenepoel.

– Si vi mister Fernando, har vi fortsatt Viviani. Dessuten må våre unge spurttalent vise seg frem også, sier Lefevere – trolig med referanse til Fabio Jakobsen og Álvaro José Hodeg.

Tagget med: , , ,

Les også disse