Prøv Procycling Pluss idag

GLAD: Pierre Latour hadde all mulig grunn til å smile etter den femte etappen av Sveits rundt. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Klatretalent: – Hadde ikke forventet dette

Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 15.06.16 20:37

Del på    

22-åring tok ledelsen i Sveits rundt etter knalltøff etappe.

Pierre Latour viste nok en gang frem sitt vanvittige klatretalent på den femte etappen av Sveits rundt.

Franskmannen slet litt da favorittene hamret løs på hverandre underveis, men ga i kjent stil aldri opp. Det belønnet seg, for da favorittkvartetten roet ned en drøy kilometer før mål, var Latour plutselig tilbake.

22-åringen hadde krefter til en sluttspurt, og passerte Tejay van Garderen med noen meter igjen til målstreken.

Les også: Endelig lyktes det for colombianeren

– Virkelig hardt
Luken han skaffet seg ned til Wilco Kelderman, skulle vise seg å være svært viktig. For med bonussekundene tredjeplassen ga, tok han over ledertrøyen fra Peter Sagan.

– 150 meter fra streken angrep jeg. Det var virkelig hardt, men jeg ble nummer tre, sier Latour ifølge feltet.dk.

– Jeg forventet ikke å ta ledertrøyen i dette rittet. Jeg satset på en god plassering, kanskje en etappeseier og en erfaring til de videre rittene.

– Ikke innsett det
Latour ble proff hos Ag2r i fjor, og imponerte stort i sin første sesong. I år har han fortsatt sin strålende kjøring, med topp 15-plasseringer i både Romandie og Baskerland.

Nå kan han ikle seg den gule ledertrøyen etter den første fjelletappen i Sveits rundt. Ikke dårlig for en 22-åring i sin andre proffsesong.

– Jeg har ikke innsett det ennå. Det venter fortsatt to harde klatreetapper og en tempo, og jeg vil forsøke å beholde trøyen.

Det blir ingen lett oppgave. Ned til Jarlinson Pantano på tiendeplass skiller det kun 34 sekunder. Ryttere som Geraint Thomas, Kelderman og Van Garderen jakter unggutten til Ag2r.

Tagget med: ,

Les også disse