Prøv Procycling Pluss idag

SKIFTER LAG: Ashleigh Moolman-Pasio følger Marianne Vos inn i polsk fusjon. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Klassikerstjerne følger Vos til ny storsatsing

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.09.18 10:46

Del på    

– Er klar for å ta det neste steget, sier Ashleigh Moolman-Pasio.

(procycling.no): I forrige uke kom bekreftelsen på at den polske CCC-strukturen ikke bare girer om på herresiden, men også satser tungt på kvinnesykling de neste årene.

Laget har inngått en fusjon med WaowDeals Pro Cycling, noe som gjør at både Marianne Vos, Inge Van der Heijden, Jeanne Korevaar, Riejanne Markus, Pauliena Rooijakkers, Danielle Rowe og Sabrina Stultiens blir med på «flyttelasset».

– Lagets røtter vil fremdeles være plantet på hollandsk jord, og laget vil få en internasjonal karakter med en miks av toppryttere og talenter, har Eric van den Boom uttalt til wielerrevue.nl.

Klassikerstjerne flytter på seg

Da bekreftet han samtidig at laget var inne i sluttfasen med å underskrive kontrakter med rytterne i 2019-stallen. Mandag kveld ble det kjent at Ashleigh Moolman-Pasio forlater Cervélo Biglia og slutter seg til den ambisiøse nyskapningen:

– Etter fire fantastiske år med mitt nåværende lag, er jeg klar for å ta det neste steget. Med skiftet til CCC håper jeg at jeg kan forbedre meg og mest av alt vinne flere løp. I løpet av årets sesong har jeg fått mange andreplasser, men jeg vil også prøve å stå øverste på podiet litt oftere, sier Moolman.

I år har hun blant annet blitt nummer tre i La Course, nummer to i Giro d’Italia, to i Flèche Wallonne, fire i Liège-Bastogne-Liège og har vunnet blant annet Grand Prix de Plumelec og La Classique Morbihan.

Tross litt manglende uttelling når det gjelder seirer, snakker vi likevel om en supersesong og om en av syklingens klassikerstjerner som nå flytter på seg. I skrivende stund er sørafrikaneren på femteplass på WorldTour-rankingen (Annemiek Van Vlauten leder foran Vos, Anna Van der Breggen, Amanda Spratt og Moolman).

Under vingene til polsk milliardær

Det skal bli interessant å se hva hun, Marianne Vos og de resterende medlemmene av CCC-laget klarer å kjøre inn sammen i løpet av 2019-sesongen.

Det er ingen tvil om at WaowDeals er ambisiøse med sin nye konstellasjon:

– Vi er ekstremt glade for denne utviklingen. Det gjør oss i stand til å profesjonalisere enda mer og oppfylle våre store sportslige ambisjoner, klargjør Van den Boom.

Kvinnelaget vil kjøre under samme navn og med samme trøye som herrelaget. Foreløpig er det ikke kjent hva satsingen kommer til å hete, men den polske sko- og veskeprodusenten CCC vil i hvert fall få en fremtredende rolle i det nye lagnavnet.

Det er CCC-eier og president Dariusz Milek som har åpnet lommeboka for den store satsingen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse