TOK TUREN OPP PÅ PODIET: Det ble både klatrepoeng, trøye og bonussekunder for Fridtjof Røinås under dag én av Tour of Norway. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

– Klatrepoeng og bonussekunder ble fokus med en gang

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 28.05.19 21:37

Del på    

Røinås fornøyd med dagens fangst, men bonussekundene ble forgjeves etter splitt i spurten.

EGERSUND (procycling.no): Etter ti kilometer på den første etappen av Tour of Norway, fikk dagens brudd gå.

Der befant Fridtjof Røinås (Joker Fuel of Norway), Torstein Træen (Uno-X), Jacob Eriksson (Coop) og Elmar Reinders (Roompot-Charles) seg.

Blant de fire ble det en kamp om bonussekunder og klatrepoeng underveis, og der var det en blid sørlending som markerte seg.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Fridtjof Røinås tok like gjerne alle klatrepoengene og bonussekundene underveis på etappen. Dermed sikret han seg en tur på podiet, hvor han fikk utdelt klatretrøyen. 

Grimstad-rytteren trodde også han hadde sikret seg et meget godt utgangspunkt i sammendraget med sine seks bonussekunder, men midt i feltet ble det en liten splitt på syv sekunder.

Der var Røinås bak, noe som gjorde at bonussekundene som potensielt kunne ført ham opp på en tredjeplass i sammendraget, bare fire sekunder bak ledende Cees Bol (Sunweb), ikke ble like mye verdt lenger. 

– Da jeg havnet i det bruddet, så var det klatrepoeng og bonussekunder som ble fokus med en gang. Det funket bra, så da var jeg godt fornøyd, også greide jeg å komme meg med, så da har man et godt utgangspunkt, og lagbilen får en god plass i køen, sier Røinås til procycling.no etter etappen, men før han har fått vite at han, blant flere, har tapt tid i finalen.

Slapp seg ned til feltet

Resultatlisten var dårlig nytt for Røinås, som dermed er nummer 58 i stedet for nummer tre i sammendraget.

Klatretrøyen er det imidlertid ingen som kan ta fra Joker Fuel of Norway-rytteren.

– Det er god PR med klatretrøya, så det er bra for oss, forklarer Røinås. 

På de siste milene inn mot mål ble bruddet redusert fra fire til tre. Røinås sa seg fornøyd med dagens innsats etter å ha rasket med seg det som var av innlagte spurter og klatringer.

– Jeg slapp meg ned. Jeg tror jeg kanskje uansett hadde blitt droppa før eller siden, for de kjørte åpenbart fryktelig fort på slutten – jeg skjønte ikke hvor de fikk den raketten fra, for det gikk fort i feltet også. Jeg slapp meg ned etter å ha tatt en vurdering sammen med Reidar og Adrian. Hvor mye får man egentlig ut av å bruke krefter der, jeg skulle jo bare hente de sekundene og de klatrepoengene. 

Coop-svenske i ungdomstrøya: – Lang og hard dag

En som derimot kom inn på samme tid som vinneren, var Jacob Eriksson. Coops svenske fikk ingen bonussekunder på den første innlagte spurten, men vel vitende om at han var den eneste ungdomsrytteren i bruddet, fikk Eriksson klare formaninger fra sportsdirektør Magnus Børresen i Coop-bilen før den andre:

– Jeg sa det til ham: Det eneste du må tenke på nå er å ta det ene sekundet. Ett sekund er alt du trenger, smilte Børresen til procycling.no etter målgang.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SMILTE BREDT: Jacob Eriksson (Team Coop) sikret seg ungdomstrøyen etter å ha tatt bonussekund på den innlagte spurten i Vikestad. Foto: Magnus Drivenes, procycling.no.

Det ene sekundet fikk Eriksson i Vikeså, og 99-modellen trengte bare å komme til mål på lik tid som vinneren og håpe på at ingen som var født i 1996 eller senere tok bonussekunder på målstreken.

Eriksson var den nest siste som fikk samme tid som vinneren, og dermed fikk Coop sin tur på podiet og ungdomstrøye.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det var en lang og hard dag, og vi gikk allerede etter 10 kilometer, sa en godt fornøyd svenske til procycling.no før han skulle opp på podiet. 

– Det blir første gang jeg skal på podiet som seniorsyklist, smilte Eriksson før han ble kommandert opp på podiet for å motta den hvite trøyen. 

Tagget med: , ,

Les også disse