UHELDIG: Wilco Kelderman veltet to ganger og brakk kragebeinet under den femte etappen av Tirreno-Adriatico. FOTO: EPA/JAVIER LIZON

Kelderman knakk kragebeinet i Tirreno-Adriatico

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 11.03.18 20:01

Del på    

Fullførte etappen likevel – tvinges til å bryte.

(procycling.no): Wilco Kelderman (Sunweb) var nummer tre i sammendraget før søndagens etappe i Tirreno-Adriatico.

Nederlenderen veltet i en utforbakke. Han fullførte etappen etter å ha syklet inn med gruppettoen, tjue minutter bak vinnende Adam Yates.

Røntenbilder tatt etter rittet viste dessverre for Sunweb-rytteren at han hadde pådratt seg brudd i kragebeinet. Nå må han opereres.

– Dette er veldig skuffende etter en god start på sesongen frem til idag. Jeg følte meg veldig sterk her og hadde en god posisjon sammenlagt, men veltet to ganger i dag og brakk kragebeinet. I likhet med i fjor mister jeg den kommende konkurranseperioden, noe som er trist, men jeg operasjonen går bra slik at jeg kan være tilbake på sykkelen snart, sier Kelderman i en pressemelding fra arbeidsgiveren Sunweb.

Sunweb-lege Chris Jansen forklarer at bruddet er mor komplisert på grunn av tidligere skader.

– WIlco har brukket hans høyre kragebein etter krasjen og må opereres. På grunn av et eldre brudd med en plate på plass fra før, blir skaden mer kompleks, så planen herfra vil bli lagt av en spesialist. Wilco vil nå resie hjem til Nederland hvor han vil opereres.

Tagget med: , ,

Les også disse