FAVORITT: Søren Wærenskjold, her under trening i forkant av Gent-Wevelgem, er blant favorittene til juniorutgaven av Paris-Roubaix. FOTO: Håkon Mæland / MLandPictures

Juniorlandslaget skal jakte nytt toppresultat i Paris-Roubaix

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 5.04.18 10:49

Del på    

Mens U23-gutta skal følge opp juniorenes historiske Flandern rundt-seier.

(procycling.no): Etter Daniel Årnes sin imponerende seier i juniorutgaven av Flandern rundt helgen som var og Søren Wærenskjold sin andreplass i Gent-Wevelgem for et par uker siden, går det norske juniorlandslaget inn som favorittene til søndagens Paris-Roubaix.

Sammen med Ådne Holter (Lillehammer CK), Marcus Korsnes (Bærum OCK), Vegard Stokke (Glåmdal SK) og Erik Andre Lier (Kristiansand CK) er duoen tatt ut til å representere den norske drakten på søndag.

Favoritter

Juniorutgaven går i forkant av herrene, er 111 kilometer langt og de unge talentene skal bryne seg på 16 av brosteinspartier, totalt 28,9 kilometer med brostein.

Etter Årnes’ seier i Flandern rundt mener Tomasz Sambor  (@Under19Zone), som følger internasjonal sykling i aldersbestemte klasser svært tett, at Norge nå også er favoritter til Paris-Roubaix.

– Daniel Årnes (sammen med Søren Wærenskjold) er åpenbart blant de sterkeste rytterne under 19 år (i juniorklassen) nå, og må ses på som favorittene foran Paris-Roubaix, fortalte han procycling.no.

Tøft uttak

Wærenskjold, Holter, Korsnes og Årnes syklet alle Gent-Wevelgem, mens Stokke er tilbake etter å ha stått over rittet grunnet en velt. Den siste plassen gikk som Erik Andre Lier, som har overbevist etter gode tester på Olympiatoppen og god kjøring for Årnes i Flandern rundt.

– Hvem som skulle få den siste plassen var vanskelig, spesielt når det er så mye bra sykling av de norske juniorene. De norske gutta har tapetsert pallen to ganger i påsken på Kermis ritt og Daniel Årnes vant som kjent UCI rittet Flanderen Rundt, forteller landslagsleder Kai Lexberg i en pressemelding fra Norges Cykleforbund.

I fjor ble Jonas Iversby Hvideberg nummer fem i rittet, mens Søren Wærenskjold tok ellevteplass.

Håper å følge opp juniorsguttas prestasjon

Lørdag sykles U23-utgaven av Flandern rundt, hvor Norge tidligere har god statistikk.

I fjor ble Anders Skaarseth nummer fem, Amund Grøndahl Jansen ble fire i 2016, mens Truls Korsæth stod på pallen i 2015.

– Vi håper på nye gode plasseringer i et uforutsett ritt hvor mye kan skje. Vi har gjort toppresultater her de siste årene og håper å kunne følge opp den gode statistikken, sier sportssjef Hans Falk.

Rytterne som skal representere landslaget i rittet er Rasmus Tiller (Joker-Icopal), Håkon Lunder Aalrust (Team Coop), Syver Wærsted, Torjus Sleen, Erik Resell (Uno-X Norwegian Development Team) og Jonas Iversby Hvideberg (Fredrikstad SK).

Tagget med: , , , ,

Les også disse