SENDT I BRUDD: Og det viste seg å være en god taktikk for Norge og Søren Wærenskjold. FOTO: Norges Cykleforbund

Wærenskjold spurtslått i kamp om Gent-Wevelgem-seieren

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 25.03.18 12:03

Del på    

Norge var offensive og angrep tidlig med sitt sterkeste kort.

(procycling.no): Uredd gikk Søren Wærenskjold i brudd under juniorenes Gent-Wevelgem. Det skjedde etter angrep over Monteberg ved første gangs passering etter 54 kilometers sykling.

Han satt også fint i det da han fikk med seg Quinn Simmons og Samuele Manfredi i bruddet. Simmons vant etapperittet Valley of the Sun sammenlagt tidligere i sesongen, mens Manfredi vant GP Cassani Giovani forrige uke.

Landslagssjef Kai Lexberg hadde merket seg at bruddet holdt inn under U23-versjonen av rittet i fjor, og håpet på en gjentakelse i år. Wærenskjold innehar en god avslutning, men også Manfredi har vunnet en lang rekke ritt i aldersbestemte klasser så langt i affæren.

Belgia og Frankrike startet jakten

Før vi kom så langt måtte trioen holde unna for hovedfeltet, der Belgia og Frankrike etter hvert koordinerte jakten.

Juniorene skulle over Baneberg og ikoniske Kemmelberg to anledninger mot slutten av løpet.

Ved første passering Banenberg var avstanden opp til Wærenskjold, Manfredi og Simmon på to minutter og 45 sekunder. Over Kemmelberg hentet feltet inn 20 sekunder.

Angrepene haglet

Med fem mil igjen lå avstanden og vaket på rundt 2 minutter, og den siste forseringen av Banenberg endret ikke stort, men så ventet den siste passeringen av Kemmelberg.

Her var det alt eller ingenting for kapteinene i hovedfeltet. Et angrep fra Xandres Vervloesem (Belgia), Louis Barré (Frankrike), Lewis Askey (Storbritannia) og David Cadez (Slovenia), endte med at de to førstnevnte fikk en luke og tok opp jakten på de tre foran.

– Hvis avstanden begynner å nærme seg 45 sekunder og du er ved Monteberg, må du gå alene, formanet landslagssjefen overfor Wærenskjold i bruddet.

Italia seirende ut av spurtoppgjøret

Monteberg dukket opp kun 14 kilometer unna målgang i Ieper.

Her hadde Vervloesem og Barré fremdeles minuttet opp, så det tydet på at seieren sto mellom Wærenskjold, Manfredi og Simmons.

Inne på oppløpet forsøkte Simmons seg først, men ble hentet av de to andre. Spurten vant Simone Manfredi, og vi antar at Wærenskjold tok seg av andreplassen.

Tom – @Under19Zone på Twitter – skriver for øvrig at Manfredi vant 30 ritt over to sesonger som U15-rytter og 19 som U17-rytter i Italia.  Som førsteårsjunior i fjor noterte seg for ytterligere fire seirer, så det var en verdig motstander Wærenskjold var oppe mot søndag.

PS: Daniel Årnes kom inn som reserve på det norske laget og kjørte også meget bra. Louis Barré ble nummer fire, Xandres Vervloesem nummer fem, før Årnes besørget norsk sjetteplass.

Tagget med: , , ,

Les også disse