Prøv Procycling Pluss idag

JUNIOR-DUO: Emelie Røe Utvik og Martine Gjøs. Foto: Norges Cykleforbund

Juniorjentene sikter høyt tross dårlig tempo

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 18.09.17 12:53

Del på    

– Det hadde vært kult med en medalje.

BERGEN (procycling.no): – Jeg er glad jeg kom meg gjennom. Beina var ikke helt bra i dag, men det var greit med en gjennomkjøring før fredag. Jeg har vært minuttet bak de beste i hele år, så det var litt skuffende, sier Martine Gjøs til procycling.no etter at hun har gjort unna VM-debuten.

17-åringen ble beste norske rytter, men med en 36. plass var det ingen grunn til å juble over de sportslige resultatene for de norske juniorjentene.

Det lokale håpet Emelie Røe Utvik var uheldig, og veltet like før mål. En 39. plass ble til slutt resultatet for Utvik, over tre og halvt minutt bak italienske Elena Pirrone.

– Jeg er ikke så fornøyd. Jeg følte jeg tapte mye på at jeg gikk i bakken, så det var dumt. Men jeg hadde en helt grei dag, ikke noe mer enn det, sier Utvik om hennes tempo.

Tempo som gjennomkjøring

Begge var de skjønt enige om at det var fredagens fellesstart hvor det virkelig gjelder.

– Heldigvis er det til fredag vi skal prestere, sier Gjøs.

– Jeg satser på at det blir veldig bra til fredag. Det pleier å være slik at jeg om jeg får en hard konkurransedag, så kan det bli ganske bra to-tre dager etterpå. Derfor forventer jeg gode bein på fredag, så det tror jeg blir veldig bra, sier Utvik.

Bergensjenta fikk seg et lite kutt ved det venstre kneet, og skrapte seg noe opp langs samme ben, men kom unna velten uten vesentlige skader.

Tro på medalje

De norske juniorjentene har ikke vært omtalt som de største norske håpene på forhånd, men Martine Gjøs lanserer en mulighet for medalje.

– Jeg tror vi kan klare det på fellesstarten. Sitter vi med langt fremme, og er med i en gruppe over, har vi en del som kan spurte bra i dette feltet.

Det er også noe Utvik støtter seg til.

– Jeg har veldig troen på oss. Det er en ganske unik løype, så det blir ikke lett å forutse noe resultat på fellesstarten. Alt kan skje, og vi er sterke alle sammen. Vi er jevngode, så jeg tror det kan bli helt utrolig bra, sier hun.

I tillegg til Gjøs og Utvik, stiller Amalie Lutro og Thale Bjerk på juniorenes fellesstart.

Med VM på hjemmebane, ble det også en spesiell VM-debut for de to, og da spesielt Utvik.

–  Det var kjempestort. Jeg kan ikke få sagt det nok. Vi har visst om at det skal være VM ganske lenge, og har tenkt mye på det, men det er først når vi er i gang, og ser alle som stiller opp. Stemningen i byen generelt, jeg hadde ikke trodd det skulle være så bra.

– Jeg hadde forventet at folk skulle være på skole og jobb, men det var jo smekkfullt rundt hele løypa omtrent, så det var utrolig gøy.

Tagget med: , ,

Les også disse