BEDYRER SIN USKYLD: Femke Van Den Driessche ble avslørt med motor i sykkelen sin. Nå hevder 19-åringen at den tilhørte en kamerat, og var til forveksling lik hennes sykkel. / AFP / Belga / Belgium OUT

Anklaget for motorisert juks: – Ikke gjort noe galt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 1.02.16 11:48

Del på    

Risikerer halvt års utestengelse.

(procycling.no): Funnet av en skjult motor i sykkelen til 19 år gamle Femke Van den Driessche har lagt en mørk skygge over årets VM i sykkelkross.

UCI-president Brian Cookson gikk søndag ut og bekreftet at dette dreide seg om teknologisk bedrag.

– Det var en skjult motor der. Jeg tror ikke det er noen hemmelighet lenger, uttalte Cookson ifølge AFP og amerikanske Velo News.

Tilfellet er også det første kjente i den internasjonale sykkelsporten. Den viser også at testene til UCI (det internasjonale sykkelforbundet) på området er effektive.

Jentas forklaring: – Ikke min sykkel

Den belgiske U23-rytteren har allerede bedyret sin uskyld.

Ifølge hennes forklaring var det ikke sykkelen hun vanligvis benytter seg av.

– Det var ikke min sykkel. Den tilhørte en venn av meg og er identisk med den jeg bruker. I fjor kjøpte han den fra meg. Mine mekanikere rengjorde den og puttet den i bussen, har Van den Driessche forklart til belgiske Sporza.

Hun forteller at hun ikke ante at sykkelen var motorisert.

– Jeg føler meg helt forferdelig, og innser at jeg har et stort problem nå. Jeg frykter likevel ikke en etterforskning av dette. Jeg har ikke gjort noe galt, sier hun.

Cookson: – Har hørt historiene lenge

Tidligere har relativt grunnløse påstander blitt kastet i retning av Chris Froome, Fabian Cancellara og Ryder Hesjedal.

Nå er det i hvert fall bekreftet at slikt utstyr finnes i forbindelse med idrettsarrangementer.

Van den Driessche sto av rittet i U23-klassen med mekaniske problemer. Da sykkelen i etterkant ble scannet, fant man ledninger i setepinnen.

– Vi har hørt historier om slike ting lenge. Vi har holdt øynene åpne for at noen kan jukse, og har testet mange sykler ved mange arrangementer de siste månedene, uttaler Cookson.

Dersom Van den Driessche blir funnet skylding, risikerer hun å bli utestengt i minst seks måneder og motta en bot på opp mot 200.000 sveitserfrancs.

Tagget med:

Les også disse