TOPP TI-FANTOMET: På sine syv siste rittdager er niendeplass det svakeste resultatet til August Jensen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Jensen i toppen nok en gang

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 24.05.17 19:22

Del på    

Beste nordmann med sjetteplass på åpningsetappen i Tour des Fjords.

– Det var litt irriterende at bruddet holdt inn. Jeg tror det var verre for Dimension Data-rytteren (Youcef Reguigui) som jublet litt over målstreken. Det er synd at det skjer, men det er første etappe. Folk er litt usikker på hvem som skal ta kontroll.

Det sier August Jensen etter målgang på den første etappen i Tour des Fjords i Førde.

Coop-rytteren ble beste nordmann på sjetteplass, og fortsatte dermed den gode trenden sin fra Tour of Norway, hvor han ble nummer fem sammenlagt etter å ha vært topp ti på samtlige etapper. Bodøværingen ble også nummer fire i siste ritt før Tour of Norway, Ringerike GP.

Om Gaularfjellet: – Skikkelig fæl

Etter målgang var han rask med å berømme bruddrytterne for arbeidet deres, selv om han også bemerket seg at rytterne ikke fikk motvinden han forventet etter vendingen i Skei.

– Det var medvind en vei, og motsatt vei var det ingen motvind. Det var veldig fordel for bruddet.

Selve bruddet gikk sent på etappen først etter at det brutale Gaularfjellet var forsert. I bunn av bakken hadde tolv mann en luke, men det ble smeltet sammen med en tetgruppe fra feltet. Der satt ikke Jensen.

– Den stigningen var hard altså. Skikkelig fæl. Jeg satt med til det var halvvannen kilometer igjen, men jeg visste at det var så lenge igjen av etappen, at det å kjøre seg helt i kjelleren hadde blitt tungt. Jeg fant mitt eget tempo, og var kanskje 40 sekunder bak på toppen. Det tok jeg inn da det stoppet opp.

Etappevinneren trodde ikke det skulle holde

Bruddet som til slutt skulle gjøre opp om seieren gikk til like før klatringen opp Rørvikfjellet.

– Da vi kom inn i langesonen, var feltet litt usikre på hva de skulle gjøre. Det kom angrep, jeg angrep to ganger. Den andre gangen lykkes det, og vi fikk en luke, sier etappevinner Dries Van Gestel.

Seieren var belgierens første proffseier, og det var en veldig fornøyd 22-åring som snakket med procycling.no etter etappen. Selv var ikke troen det på etappeseier den største da bruddet gikk.

– Normalt med et lag som Dimension Data, som har Boasson Hagen, så vil de kjøre for seier. Da vi først angrep, trodde jeg ikke vi skulle holde unna.

– Da vi fikk ett minutt stoppet feltet opp, og ga oss seks minutter. Da vi kom inn til de siste seks milene var det fremdeles seks minutter. Hvis du kalkulerer ett minutt på mila, blir det jevnt. Da vi kom inn i de lokale rundene hadde vi fremdeles over tre minutter. Da var det nesten umulig for feltet å hente oss.

Det var en avstand som feltet aldri maktet å hente inn. Ikke overraskende så mange lag til Edvald Boasson Hagens Dimension Data, men selv da de til slutt fikk hjelp, var det ikke nok.

– De tok ansvar, men bruddet kjørte sterkt. De var heldige med vinden i dag, men de skal ha for at de kjørte bra, sier Jensen, samtidig som sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen kjører forbi.

– Du kunne gjort ikke noe annet. (LottoNL-)Jumbo driter seg så j****** ut, fortalte han stjernerytteren sin.

PS! Det er Daniel Turek som leder sammenlagt, ettersom han tok flere bonussekunder underveis.

Tagget med: , ,

Les også disse