I TOPPEN: August Jensen fikk sin tredje topp ti i Tour of Norway og er i toppen i sammendraget to etapper før slutt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Jensen er overalt i Tour of Norway

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 19.05.17 19:11

Del på    

Coop-rytteren med tredje strake topp10 på kongetappen.

LILLEHAMMER (procycling.no): Med sin 8.plass på den tøffeste etappen i årets Tour of Norway, ble August Jensen den eneste med topp10-plasseringer på alle tre etapper så langt.

Den pålitelige og allsidige sliteren hos Team Coop karret seg over stigningen til Kanthaugen tre ganger, før han på det slake oppløpet i Lillehammer spurtet inn på hjulet til Tony Gallopin (Lotto Soudal), sju sekunder bak etappevinner Pieter Weening (Roompot).

I andre forsering av den såkalte VIP-vegen (2.5 à 9.3 prosent), lå bodøværingen imidlertid på hjulet til Edvald Boasson Hagen. Fattet, stoisk og tilsynelatende komfortabel, skulder til skulder med monumentvinneren Simon Gerrans (Orica-Scott).

Tredje og siste gang ble derimot hardkjøret satt i gang. Sander Armée (Lotto Soudal) og Robert Power (Orica-Scott) gjorde det for tøft for nordlendingen som gjorde et taktisk valg om å kjøre sitt eget tempo.

Jensen havnet derfor i en større gruppe som måtte jakte teten på de siste 20 kilometerne inn mål. Avstandene var små, og selv om Weening stakk solo, fusjonerte gruppene mot slutten. Hvilket sørget for Coop-rytterens imponerende topp10-trippel.

– Jeg antok at det ville virkelig sprenges på siste runden og det gjorde det også. Jeg visste hvor lang bakken var og kjørte mitt eget tempo. Jeg så bakover at det kom en større gruppe. Da gadd jeg ikke å støte eller finne på noen sprell. Jeg ville bare sitte i den gruppen, og satset på at det ble organisert og at man klarte å kjøre inn gruppene foran i nedoverbakken. Det gikk faktisk sånn halvveis, sier Jensen til procycling.no – fornøyd med å ha beholdt en topp10-plassering sammenlagt.

Coop-kapteinen er nå femtemann sammenlagt, 17 sekunder bak den nye mannen i gult, Weening.

– Men alt i alt gikk det ganske bra. Det er ikke så mange av de som var topp ti på de to spurtetappene som var topp ti i dag. Det er fint å være en av dem.

Jensen var ikke helt frisk da VIP-vegen ble kjørt under NM i 2015. Derfor var han spent på hvordan en frisk kropp ville takle den bratte stigningen som ligger under åsynet til de gamle Lysgårdsbakkene.

– Jeg lå greit plassert. Vi visste at det ville støtes ganske tidlig, siden det ikke skjedde så mye på de andre passeringene. Jeg måtte bare finne mitt eget tempo. Mot toppen følte jeg meg ganske komfortabel, men da var det for langt til gruppen foran. Jeg havnet i en fin gruppe, der det var flere Joker-ryttere. Dermed ble det et greit samarbeid der.

– Spurten min var grei. Jeg fikk litt kramper på slutten og ble litt sperret inne i bakken (på oppløpet). Jeg skulle gjerne hatt hjulet til han dansken (Alexander Kamp). Jeg skal ikke si at jeg er misfornøyd, for det var tungt. Det gikk som forventet. Som jeg sa på forhånd, vi forutså en gruppe favoritter skulle gå og at jeg kom til å sitte i gruppe to. Det var akkurat det som skjedde. Men jeg kjempet bra.

Ser frem til Sarpsborg

Jensens gode start på sesongen i 2017, fortsetter dermed i Tour of Norway. Coop-rytteren ble fire sammenlagt i Tour de Normandie, en hemmende sykdom til tross. I Tour de Loir-et-Cher vant han en etappe og ble ti sammenlagt. En solid 4.plass i Ringerike GP ble den ideelle oppkjøringen til Tour of Norway, der han ble fire i den kuperte spurten i Asker og ni en den lynhurtige massespurten i Brumunddal.

Jensen er overalt og vil sannsynligvis sitte langt fremme når finalen på Tour of Norways fjerde etappe ender i Sarpsborg fredag. Jensen kjenner avslutningen i østfoldbyen godt og ble tredjemann der i fjor. Klatringen til Ekeberg som betegner finalen på sisteetappen i Oslo, har han også rekognosert.

Dermed kan ingen bli overrasket hvis Jensen gjennomfører Tour of Norway med fem topp10-plasseringer av fem mulige. Eller bedre.

– Vi får håpe det går. Det blir defensivt å si noen annet. Det er to harde etapper igjen. Jeg kan ikke garantere noe, men jeg skal gjøre mitt for å få det til å skje.

– Løypen i Sarpsborg passer meg bedre. Så får vi se hvordan jeg klarer å restituere meg til i morgen, sier Jensen.

Tagget med: ,

Les også disse