NUMMER FEM: August Jensen innkasserte sin andre topp ti-plassering under Herald Sun Tours siste etappe. FOTO: Israel Cycling Academy

Jensen nummer fem på tøff etappe: – Tabbet meg litt ut på slutten

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 4.02.18 10:48

Del på    

En sliten Jensen kjempet om seieren på siste etappe av Herald Sun Tour.

(procycling.no): August Jensen ble nummer fem på den siste etappen av Herald Sun Tour søndag morgen. Israel Cycling Academy-rytteren kom inn med en redusert gruppe snaut tjue mann.

Spurten ble vunnet av 24 år gamle Sam Crome (Bennelog SwissWellness) foran Cameron Meyer (Michelton-Scott) og Ruben Guerreiro (Trek-Segafredo).

Etappen besto av en 31 kilometer lang runde som ble syklet fem ganger. Runden inneholdt en bakke på drøye seks kilometer mot slutten av runden, og dermed var det ikke mange som satt igjen mot slutten av rittet.

– Det ble syklet kontrollert hardt hele etappen, og det ble naturlig nok en del støting og angrep mot sutten, sier Jensen til procycling.no etter etappen.

– Måtte stoppe litt opp

Ikke alt gikk etter planen for bodøværingen på den siste kilometeren:

– Inne på den siste kilometeren går det først 500 meter nedover, før det igjen går 500 meter oppover. Jeg tabbet meg litt ut ved å komme bakfra for tidlig og måtte dermed stoppe litt opp for å ikke havne først med hele feltet bak meg. Det ble litt surr, men jeg var der, og med skikkelig gode bein, var jeg i posisjon til å vinne. Jeg var avhengig av at alt skulle gått perfekt for å vinne, og det klarte jeg ikke å få til, forklarer 26-åringen.

I sammendraget forble det uendret. Dermed kunne Michelton-Scott juble over tredobbelt etter at Esteban Chavez, Cameron Meyer og Damien Howson tapetserte seierspallen. 

August Jensen ble nummer 37 sammenlagt, mens alltid offensive Ken-Levi Eikeland (Interpro Cycling Team) ikke fullførte søndagens etappe. Jonas Hjort (Interpro Cycling Team) stilte ikke til start på den første etappen etter prologen grunnet sykdom.

Preget av WorldTour-velt

Under Cadel Evans Great Ocean Road Race forrige søndag, kjempet Jensen om en topplassering i sin WorldTour-debut da han veltet med tolv kilometer igjen.

Denne velten har preget nordlendingen den siste uken.

– Jeg har slitt mye etter denne velten, spesielt med sårverk. Etter å ha syklet med hullete drakt de siste tolv kilometerne av det rittet, klarte jeg å bli «solbrent» på de åpne sårene. Dette har bidratt til at det har blitt komplikasjoner. 

Jensen forteller at han ikke har sovet mer enn tre-fire timer i snitt per natt den siste uken som følge av dette.

– Når det eneste kroppen vil er å ta det med ro, men jeg må ut og sykle 160-220 kilometer, blir det hardt. Men det er godt å være i nærheten på en så hard etappe som i dag, sier Jensen. 

Tagget med: , ,

Les også disse