NÆRMER SEG PODIET: August Jensen klatret to plasser i sammendraget i Tour de Normandie torsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Jensen nærmer seg podiet i Tour de Normandie

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 23.03.17 18:02

Del på    

– En tøff og nervøs dag, sier lagkameraten.

(procycling.no): Mens franskmannen Justin Jules (WB Veranclassic) spurtet inn til seier på Tour de Normandies fjerde etappe torsdag, fullførte Krister Hagen (Team Coop) lengre bak på 12.plass som beste norske.

Hagen ble nominert til Coops mann i spurten, da lagets August Jensen ikke følte seg sprek nok til å kjempe helt i tet. Jensen kom seg imidlertid inn med hovedfeltet og klatret fra sjette- til fjerdeplass sammenlagt.

– August følte seg ikke så bra i dag. Han har vært litt syk i det siste. Derfor fikk jeg sjansen til å spurte og fikk god hjelp av Fredrik (Stand Galta) til å holde meg foran. Fredrik begynner å komme i veldig god form etter hvert, sier Hagen til procycling.no.

– Det var en flat etappe. Lederlaget (Fortuneo) fikk hjelp av flere lag til å samle det på slutten. Jeg satt godt fremme på de siste milene, men er ikke tøff nok på siste kilometer og kommer meg ikke langt nok frem. Jeg lå vel i femtende posisjon inn på oppløpet er ikke rask nok til å avansere så veldig.

– Men jeg merker at beina kommer seg og ser frem til de neste tre etappene, oppsummerer Hagen.

I likhet med Jensen, klatret også Hagen to posisjoner i sammendraget. Coop-rytteren er nå 20.mann på sammenlagtlisten. Og mens bødværeingen Jensen har omtrent 30 sekunder opp til podiet, har sørlendingen Hagen cirka det samme til å skaffe seg en plass blant de ti beste.

 Jakter podieplass

Med tre etapper igjen å kjøre, håper Hagen at Coop kan få enda mer ut av det franske rittet.

– Fokus blir å hjelpe August og forsvarer plassen hans. Men jeg er også på skuddhold. Det er fort gjort at et brudd kan gå inn på slutten på disse etappene. Derfor må jeg være våken og prøve angrep der jeg kan, sier Hagen.

– Jeg føler meg litt bedre nå enn for noen dager siden. Jeg hadde et par velt i oppkjøringen til Normandie, men tror på en god avslutning de neste dagene. Jeg skal iallfall være våken. De to neste dagene ser rimelig tøffe ut på profilen.

– August er også motivert til å klatre i sammendraget, tror jeg. Han ligger godt an nå, men det er jo ikke podieplass ennå.

Sammenlagtleder er vinneren av første etappe, Anthony Delaplace fra Fortuneo – Vital Concept. Han ligger åtte sekunder foran Justin Mottier, og 19 sekunder foran dagens vinner, Jules.

Jensen er altså fjerdemann sammenlagt, 45 sekunder bak Delaplace. 25-åringen har vært syk under rittet, men har likevel sanket en 6.plass og to 11.plasser før dagens etappe.

Team FixIT.no syklet også det franske rittet og kapret en 25.plass med Ken Levi Eikeland på dagens etappe. Eikeland viste god takter med 6.plass på etappen til Elbeuf-sur-Seine onsdag og ligger som nummer 30 sammenlagt.

Tagget med: , ,

Les også disse