Prøv Procycling Pluss idag

Jensen lysten på bruddforsøk i Amstel

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 21.04.19 09:07

Del på    

Nordlendingen håper overskuddet etter kragebeinsbruddet skal hjelpe ham til et godt resultat.

– Det blir spennende å se. Jeg skulle ønsket jeg hadde hatt en perfekt oppkjøring og satt med mye overskudd og toppform, men jeg har troen på at det skal bli bra, sier August Jensen til procycling.no.

Søndag sykler han Amstel Gold Race for andre gang, et ritt han fullførte inn til en 75. plass. I år har et kragebeinsbrudd gjort vårsesongen vanskelig, men nordlendingen rakk tilbake i tide til starten på Ardennerklassikerne. 

– Vi syklet jo Brabantse Pijl på onsdag og jeg hadde som oppgave å passe på grupper her og der og kjøre for Ben Hermans og Kristian Sbaragli. Jeg brukte litt mye krefter til å henge med hele veien inn der, men det var greie signaler. Men det er klart at jeg ikke har den toppen jeg hadde håpet på inn mot Amstel. Jeg får håpe jeg kan surfe litt på et overskudd.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Vurderer bruddmulighet

Med Ben Hermans og Kristian Sbaragli har Israel Cycling Academy to ryttere som begge har vært topp 20 i rittet tidligere, men prokontinentallaget har på ingen måte noen av favorittene til søndagens ritt.

Av den grunn ønsker også Jensen å lukte på et mulig brudd.

– Det hadde vært kult å komme med i et brudd da. Det tidlige bruddet i fjor viste seg å gull verdt for dem med et forsprang på 15 minutter, så det kan hende at det er noe jeg vil se på i startfasen i morgen.

– Hvis ikke, så er det så mange store lag i et ritt som Amstel at det for oss bare handler om å sitte med så lenge som mulig. Vi skal ikke kontrollere noe, vi må bare la de store lagene gjøre jobben og sitte med.

TRIVES I NYTT LAG: August Jensen kjører mye som hjelperrytter, men både han og laget er fornøyd. Foto: Simon Nessler, procycling.no

Likte seg i Amstel Gold Race i fjor

Før årets sesong var Amstel Gold Race blant rittene August Jensen pekte seg ut som et mål på vårsesongen.

– Jeg fikk en okey opplevelse i Amstel Gold Race. Jeg likte den løypa, men jeg kom inn i rittet uten å føle meg så bra. Jeg har lyst til å få litt revansje der, sa han til procycling.no i januar.

Da han brakk kragebeinet i Le Samyn i starten av mars måtte han se at Tirreno-Adriatico, Milano-Sanremo og flere av de belgiske brosteinsklassikerne forsvant fra sesongprogrammet, men han hadde samtidig et håp om å rekke tilbake til Amstel Gold Race.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etter å ha kommet seg fint gjennom det portugisiske etapperittet GP Beiras forrige helg og Brabantse Pijl denne onsdagen fikk han også plassen i Amstel Gold Race han håpet på da han trente seg opp igjen etter kragebeinsbruddet.

Fin rekke med WorldTour-ritt

Klassikersesongen går nå mot slutten, men etter kragebeinsbruddet er det fremdeles mye overskudd for Jensen. Det kan bli viktig for de neste ukene, hvor han etter Amstel Gold Race fortsetter med Flèche Wallonne og Eschborn-Frankfurt.

– Selv om jeg har vært ute med kragebeinsbrudd og mistet klassikersesongen i Belgia jeg var gira på, så får jeg Brabantse Pijl, Amstel, Fleche og Frankfurt på en perlesnor. Det er ikke helt feil det heller.

– Det hadde vært digg å få til noe i et ritt som Frankfurt, som skal passe meg som ryttertype, sier Jensen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse