VIL KJEMPE I TOPPEN: August Jensen går for nye toppresultater i årets Arctic Race of Norway. Her fra Hammer Series i Sandnes. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Jensen går for ny etappeseier i Arctic

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.08.18 22:03

Del på    

Nordlendingen håper på nok et godt resultat i Nord-Norge.

12. august i fjor fikk August Jensen endelig sin første proffseier da han gikk til topps på den tredje etappen i Arctic Race of Norway. Tårene trillet i målområdet etter at han akkurat kom foran sammenlagtvinner Dylan Teuns i en seig langspurt. Jensen endte selv oppe på andreplass sammenlagt.

Nordlendingen er naturlig nok blant de seks rytterne til Israel Cycling Academy som starter årets Arctic Race på torsdag.

– Det hadde vært veldig kult å få til en skikkelig etappe. Da snakker jeg om topp tre og helst det å vinne en etappe. Det er for så vidt målet, sier Jensen til procycling.no.

– Jeg har jo sett startlista og det er et godt startfelt her. Det er nok hakket sterkere her enn i fjor, med en del ryttere som kommer fra Tour de France og som sannsynligvis har fått nok tid til å restituere seg, men jeg tror det skal være mulig å gå for en etappeseier, sier 26-åringen.

I FJOR: August Jensen snek seg akkurat foran Dylan Teuns opp Finnvikdalen i fjor. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Flere spennende avslutninger

Da er det ryttere som Jakob Fuglsang, Warren Barguil og Damiano Caruso han referer til.

– Tenker du at du har noe å forsvare fra i fjor?

– Rittet har jo samme navn, men det er et helt annet ritt og helt annet startfelt. I fjor var det et veldig godt år for meg i Arctic og selv håper jeg å få til noe her også nå.

Alle de fire etappene har innslag av kupert terreng i avslutningene. Etappe tre har én kilometer à seks prosent opp mot mål. Etappe fire har halvannen kilometer à 4,5 prosent opp mot mål. Den andre etappen har en flat avslutning, men flere lengre klatringer underveis. Den første etappen inn til Kirkenes er den flateste, men også der er det en markant motbakke de siste 500 meterne opp mot mål.

– Jeg kjørte ruta i Kirkenes i dag og den er ikke så fryktinngytende. Den ligner mye på en typisk spurtetappe. Det er mye småharde runder på etappene videre. Etappe to har mange høydemetere, men de kommer jo ikke helt på slutten. Hvis Fuglsang, Caruso og de guttene setter opp et skikkelig tempo så kan det nok bli hardt å følge, men du må bare prøve så godt du kan.

Kjørte seg «litt i senk» i Livigno

I august så langt har Jensen kjørt Danmark rundt og EM i Glasgow etter at han hadde rittpause i juli. Den brukte han på høydetrening for første gang i karrieren og kombinert med at han måtte reise hjem etter at hans farmor døde mens han var i Italia etter ti dager.

– Akkurat den treningssamlingen ble litt halvveis og optimalt sett burde jeg vært der litt lengre med mitt eget opplegg.

– Er høydetrening noe du vil bruke videre?

– Jeg kommer kanskje til å prøve videre, men antagelig mer på mine egne premisser. Kristian Sbaragli har vært i Livigno de siste ti årene og veldig vant til det. At vi skal kjøre sammen på 2000 meters høyde blir litt feil med tanke på at det var min første samling oppe i høyden. Jeg følte meg sliten og nedpå etter de ti dagene og med dødsfall i familien, men formen var for så vidt bra i Danmark.

I tillegg til Jensen har også Israel Cycling Academy med Sondre Holst Enger, som Jensen sier kan få sjansen om det ender i større spurter de neste dagene. De fire øvrige rytterne på laget i Arctic Race er Zakkari Dempster, Omar Goldstein, Krists Neilands og Dennis van Winden.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse