Prøv Procycling Pluss idag

VELLYKKET OPERASJON: August Jensen. FOTO: Simon Nessler, procycling.no.

Jensen etter ankel-operasjon: – Tilbake på sykkelen til helga

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 7.01.20 20:54

Del på    

Riwal-rytteren forhåpentligvis ferdig med gammel fotball-skade.

(procycling.no): August Jensen gjennomgikk nylig en ankeloperasjon. Inngrepet var planlagt i god tid, og skulle la bodøværingen kvitte seg med en skade fra fotballkarrieren fra ungdomsårene.

– Dette er en operasjon som har vært planlagt en stund, opplyser Jensen til procycling.no.

– Har slitt med en ankel etter en røff fotballkarriere, men der problemet har eskalert etter en velt i 2018, der resultatet ble en så stiv ankel at jeg fikk en følgefeil gjennom hele forrige sesong, forteller bodøværingen videre.

Etter oppvåkning kunne Jensen heldigvis melde om en vellykket operasjon. 28-åringen håper at inngrepet skal legge til rette for gode prestasjoner i sesongen som kommer.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

­– Operasjonen har gått bra. Lå i narkose gjennom hele inngrepet, så kjente ingenting der. Litt overtråkk-følelse nå, men jeg er tilbake på sykkel allerede til helga, så dette vil kun prege oppkjøringen min positivt, fastholder Jensen.

TIL RIWAL: August Jensen fortsetter karrieren i Riwal Readynez. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.
Hammer Stavanger

Riwal

Etter en råsterk etappeseier i Arctic Race i 2017 ble Jensen proff med prokontinentallaget Israel Cycling Academy i 2018. Der tilbrakte han to sesonger før han i 2020 signerte med Riwal Readynez Cycling Team.

I det danske prokontinentallaget blir Jensen lagkamerat med intet mindre enn tre andre nordmenn; Sondre Holst Enger, Sindre Lunke og Kristian Aasvold.

– Jeg synes dette er et interessant lag, og jeg liker veldig godt den skandinaviske atmosfæren som det har, noe jeg savnet i Israel Cycling Academy, selv om det også var et fint lag, sa Jensen etter at overgangen ble kjent.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg er veldig motivert og ser frem til forhåpentligvis å skaffe meg noen resultater neste år. De norske rittene har en spesiell plass i hjertet mitt, så jeg vil veldig gjerne gjøre det godt der, men også i endagsritt i Belgia og Nederland. Forhåpentligvis får vi kjøre Brabantse Pijl igjen.

– Håper det ”svakeste” benet skal være oppe og nikker hakket høyere nå som det er fikset. Vinteren har vært bra. For utenom en litt trøblete ankel har jeg ikke så mye å utsette på treningen som har blitt gjort, sier Jensen – som gleder seg til å debutere for sitt nye lag.

– Jeg står oppført på lista til rittene i Saudi Arabia og Oman, avslutter Riwal-rytteren.

Tagget med: ,

Les også disse