Prøv Procycling Pluss idag

STERK DUO: Matt Goss (til venstre) og Edvald Boasson Hagen blir lagkompiser etter nyttår. procycling.no

– Jeg ser fram til å hjelpe Edvald

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 24.09.14 09:59

Del på    

Merittert lagkamerat om framtida på samme lag.

Matt Goss er en av mange nykommere på laget til MTN Qhubeka neste sesong.

Australieren har hatt et skuffende 2014, der to andreplasser fra henholdsvis Herald Sun Tour og Paris-Nice har vært høydepunktene.

Etter tre år i Orica-GreenEdge mener Goss at tiden er moden for å konsentrere seg om litt andre typer ritt enn dem som blir avgjort i massespurter. Hos sin nye arbeidsgiver utpeker han Theo Bos som lagets mest opplagte valg å kjøre for i slike ritt.

Det betyr likevel ikke at han ser noen interessekonflikt mellom ham selv, Edvald Boasson Hagen og Tyler Farrar i klassikerne.

– Jeg tror ikke det er noen virkelig store ego på laget, og ikke noen primadonnanykker, sier Goss i et intervju gjengitt hos Cyclingnews.

– Jeg ser fram til å hjelpe Edvald i Flandern rundt og løp som passer bedre for ham. Det er også bra å ha flere valgmuligheter og folk som jobber for hverandre. Jeg vil heller være i en situasjon der vi har et par karer som kan vinne og jobber godt sammen, istedenfor at jeg er aleine i avslutningen på store løp, fortsetter spurtspesialisten fra Tasmania.

Ifølge Goss kommer det at MTN Qhubeka har flere ryttere som er sterke i avslutningen bare til å være en fordel.

– Vi kommer til å ha et lag med mye styrke i de store rittene, fastslår han.

Hvilke ritt laget skal satse på blir først avklart når rytterne møtes i Cape Town i november. Goss, som vant Milano-Sanremo i 2011, ønsker seg  blant annet en ny sjanse i monumentklassikeren neste sesong.

– Jeg håper på en ny mulighet i Milano-Sanremo og Gent-Wevelgem, å gjøre det bedre enn sist i den første delen av sesongen, i tillegg til noen dager i grand tour-rittene vi kjører, sier Matt Goss.

Aller mest vil Goss få fart på karrieren igjen, og uttaler at han helst vil gjennomføre et noen gode sesonger før han kan si seg fornøyd med det han har oppnådd.

Tagget med: , ,

Les også disse