Prøv Procycling Pluss idag

VIL GJØRE MER AV DETTE: Michael Valgren imponerte alle under årets Amstel Gold Race. Neste år ønsker han å satse enda hardere på Ardenner-klassikerne. © Tim De Waele

– Jeg har jobbet ræva av meg

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 3.08.16 10:22

Del på    

Michael Valgren forteller hvorfor han takket nei til Sky.

(procycling.no): Lysluggen Michael Valgren var ønsket av Alexander Kristoff, og hadde tilbud fra både BMC og Sky. Likevel blir han å se i Astanas lyseblå farger neste sesong.

Les også: Astana: – To dansker har skrevet under

Overfor dansk TV 2 forklarer han avgjørelsen sin:

– Jeg valgte å gå til et lag hvor jeg kunne kjøre for mine egne muligheter. De to andre lagene jeg snakket med var BMC og Sky. Jeg vil gjerne ut og se om jeg er god nok til å vinne sykkelritt. Jeg har kjørt tre sesonger i Tinkoff hvor jeg har jobbet ræva av meg for Alberto Contador. Og jeg forstår jo at Sky og BMC opptrer på omtrent samme måte, sier han til TV 2 Danmark.

Valgren er spådd en stor karriere i Ardennene, der han nok overrasket en del ved å andremann bak Enrico Gasparotto denne sesongen.

Han har også selvinnsikt nok til å forstå at det ville bli vanskelig å gjøre det samme hos for eksempel Sky.

– Jeg vet godt at jeg ikke er bedre enn tredjedelen av rytterne på de lagene der, så da ville jeg blitt brukt på samme måte som i Tinkoff. Og det orket jeg ikke mer av nå, forteller han.

Valgren vant nylig Danmark rundt på hjemmebane.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse