Prøv Procycling Pluss idag

SELVSIKKER: Simon Yates går inn i Giro d'Italia med mye selvtillit. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

– Jeg er den store favoritten

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 11.05.19 13:07

Del på    

Selvsikker Yates foran Giro-starten.

(procycling.no): Bare et par etapper sto mellom Simon Yates og Giro d’Italia-trofeet under fjorårets Giro, men den britiske rytteren gikk tom for krefter.

I stedet seilte Chris Froome av gårde opp Colle delle Finestre og sikret etter hvert seieren i rittet. Yates endte som nummer 21 i rittet, en time og 15 minutter bak sin landsmann.

ANNONSE: Giro d’Italia følger du på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Inntil da hadde Yates vært utilnærmelig og tatt tre imponerende etappeseire. I Vuelta a España senere på året gikk han mer erfarent til verks og sikret sin første Grand Tour-seier. Når han starter den 102. utgaven av Giro d’Italia lørdag er det med noe uoppgjort og han er klokkeklar på hvem som er den største favoritten.

Under pressekonferansen i forkant av rittet fredag ble 26-åringen spurt hvem som er den store favoritten til å vinne, og svarte kontant og iskaldt «jeg.»

– Jeg ville vært redd. Jeg hadde pissa i buksa, fulgte han senere opp med, vedrørende hva han ville tenkt om han var i rivalenes sko.

Ikke bekymret for sen start

Giroen starter med en åtte kilometer lang tempoetappe i Bologna lørdag. Mens den første biten går på brede, raske veier, knekker veien oppover de siste 2,1 kilometerne. Med 9,7 prosent i snitt venter en brutal avslutning opp til San Luca, avslutningen som er kjent fra Giro dell’Emilia.

(artikkelen fortsetter under)

SPRAKK: Simon Yates sliter seg opp Colle delle Finestre under fjorårets utgave. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Værmeldingene antyder at det er fare for regn utover kvelden og derfor har de fleste sammenlagtfavorittene valgt en tidlig start. 2017-vinner Tom Dumoulin er først ut fra startrampen klokken 16:50 i ettermiddag.

LES OGSÅ: Storkanoner har valgt tidlig start under åpningstempoen

Yates på sin side er nestsist på startlisten og starter ikke før 19:43, uten at han bekymrer seg over det.

– Værvarselet er bare en prediksjon, ingen vet helt sikkert.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Har jobbet veldig hardt med det

Etter den innledende tempoen i Bologna venter en relativt uinteressant uke, med tanke på sammendraget. På den niende etappen må man imidlertid stramme sykkelskoene igjen, da en ny tempo venter.

Da er det en 34,8 kilometer, tøff tempoetappe i San Marino, som også avsluttes med en lengre motbakke. I tillegg er det 17 kilometer med tempo som skal avslutte rittet, den 2. juni i Verona. Det gir totalt 60 kilometer med tempo i løpet av rittet, noe som vil være til fordel for Primoz Roglic og Tom Dumoulin.

LES OGSÅ: Én favoritt svever over alle

– Det stemmer at Roglic vil ha en fordel, men jeg har jobbet veldig hardt med tempoferdighetene og den siste jeg syklet vant jeg.

Tempoen han sikter til er den femte etappen i årets Paris-Nice, hvor Yates tok en overraskende seier på den 25 kilometer lange tempoen.

Han sier at sammen med Mitchelton-Scott går de inn i rittet med en lignende tilnærming som i vueltaen i fjor, og han forventer en litt annen utvikling i årets ritt.

– Årets Giro er mer konservativ i starten. Den hardeste delen av rittet kommer på slutten. Vi har en ide om hvordan vi skal tilnærme oss disse rittene nå.

ANNONSE: Giro d’Italia ser du på Eurosport fra kl. 16:40 lørdag. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse