Prøv Procycling Pluss idag

BRUDD ER MULIGHETEN: Edvald Boasson Hagen gir ikke opp målet om å vinne en etappe i årets Giro d'Italia, og skal forsøke å komme seg i flere brudd. Her i aksjon på den åttende etappen. Foto: Tim De Waele/©TDWSport.com

- Jeg bør snart vinne igjen

Even Emberland
Tips meg

Publisert 22.05.14 12:52

Del på    

Boasson Hagen jager sitt personlige mål for årets Giro d’Italia.

Torsdag gir den eneste nordmannen i årets Giro d’Italia alt på den 42 kilometer lange tempoetappen.

– Det er ikke så mange temporyttere her, så jeg håper å gjøre en bra figur. Jeg skal hvert fall gi alt fra start og kjenne hvordan beina er. Om de kjennes bra, kjører jeg for et toppresultat, sier Boasson Hagen til procycling.no før han starter kampen mot klokka.

Brudd på brudd
Så langt i treukersrittet har ikke 27-åringen klart å vinne en etappe, til tross for utallige bruddforsøk.

Nærmest var han da han feiret 17. mai og bursdagen sin med å sitte i bruddet som fikk gå, men han ble hentet av favorittene på de siste 15 kilometerne.

Les også: En ny italiensk favoritt 

Også onsdag var nordmannen aktiv for å komme av gårde i bruddet på etappen som Michael Rogers vant.

– En seier vil bety mye for meg
Det lyktes ikke Boasson Hagen med, men det hindrer ikke rudsbygdingen fra å se fram mot nye angrep.

– Det er ikke så mange av de gjenstående etappene som er ideelle for meg, men jeg vil fortsette å jakte en seier. Da er nok et avgjørende brudd min største mulighet.

– Det er lenge siden jeg sist vant sykkelritt. En seier vil bety mye for meg. Det er å vinne som er gøy, og for min egen del bør jeg snart vinne igjen, forklarer Boasson Hagen.

Forrige triumf for 27-åringen var tilbake i juni i fjor da han vant Norgesmesterskapet på tempo 27 sekunder foran Thor Hushovd.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ELLEVE MÅNEDER SIDEN: Det er 336 dager siden Boasson Hagen sist triumferte på sykkelsetet. Det vil han gjøre noe med på de gjenstående etappene i årets Giro d'Italia. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB Scanpix

ELLEVE MÅNEDER SIDEN: Det er 336 dager siden Boasson Hagen sist triumferte på sykkelsetet. Det vil han gjøre noe med på de gjenstående etappene i årets Giro d’Italia. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB Scanpix

Planlegger å fullføre
Det er fjellene som dominerer den siste halvannen uken av årets Giro d’Italia. Etter dagens tempoetappe gjenstår seks etapper for klatrerne og to spurtetapper, i tillegg til en småkupert 17. etappe.

– Selv om det er mange fjell som venter, er planen fortsatt å fullføre rittet. Nå føler jeg meg sliten, men det tror jeg alle gjør etter onsdagens tøffe etappe, avslutter 27-åringen før han starter de siste forberedelsene før den individuelle tempoetappen.

Tagget med: , ,

Les også disse