JUBLER: Edvald Boasson Hagens opptakt til Tour de France går meget bra. Torsdag vant han en etappe i Le Dauphiné. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

JUBLER: Edvald Boasson Hagens opptakt til Tour de France går meget bra. Torsdag vant han en etappe i Le Dauphiné. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Jeg blir bedre og bedre mot Tour de France

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 9.06.16 21:18

Del på    

Første WorldTour-seier på tre år for Boasson Hagen.

Hans første WorldTour-seier siden 2013 kom også i Critérium du Dauphiné. Edvald Boasson Hagens sjette seier for året er også hans fjerde totalt i det franske etapperittet. Det betyr at «Eddy Boss» har kommet à jour med selveste «Oksen fra Grimstad», Thor Hushovd.

Den fjerde etappen til Belley ble en kraftoppvisning av Boasson Hagen, som til tross for sykdom i oppkjøringen, fortsetter å vise sterk form foran Tour de France og OL i Rio.

– Jeg ble godt beskyttet hele dagen. Alle så slitne ut, men jeg holdt meg godt foran. Jeg er veldig glad for denne seieren, sier 29-åringen – som også ikler seg den grønne poengtrøya etter torsdagens triumf.

Boasson Hagen signerte nettopp en ny to års kontrakt med Dimension Data. Han var kometen som slunket hos Team Sky. De siste månedene virker det som at gnisten har returnert. I Paris-Roubaix hadde han sitt definitive gjennombrudd i klassikerne med en sterk femteplass. «EBH» vant nylig to etapper i Tour of Norway.

– Det har vært en god sesong for meg. Jeg håper å ha et godt Tour de France også. Jeg blir bedre og bedre mot Tour de France, sier Boasson Hagen – 23 dager før det stortslåtte Grand Départ i Mont-Saint-Michel.

Dramatisk nok var det nære på at Boasson Hagen måtte melde forfall til årets Critérium du Dauphiné. Ifølge trener Fredrik Mohn var Dimension Data-rytteren svært syk etter Tour of Norway. Mohn krevde derfor at Boasson Hagen fikk godkjenning av lege før han tok turen ned til Frankrike.

– Edvald sa det nettopp til meg, første WorldTour-seier siden 2013. Det smaker selvsagt veldig godt. Det er et høyt nivå her. Han er en type som alltid liker å vinne. Uansett løp. Alle gjør det. Men på øverste hylle med alle de gode, i oppkjøringen til Tour de France. Det er enda bedre, sier Mohn.

Boasson Hagens seier kommer etter to hederlige forsøk. En 4.plass på etappe 1 og en 5.plass etappe 3. Torsdag fungerte både opptrekk og timing på de avgjørende meterne. Boasson Hagen ble ført perfekt i posisjon av lagkameratene Youcef Reguigui og Nathan Haas.

– Det er tydelig nå, i løpene han kjører, så er han like rask som de aller fleste. Men timingen har vært litt feil. I dag hadde han god timing. 4.plassen viste at han har farten inne. Derfor sier jeg til han: «Så lenge du er der oppe, så er du like god, du må bare time det godt», forklarer Mohn.

NM, Tour de France og OL

Med tre tøffe Alpe-etapper igjen av Dauphiné, retter Mohn og Boasson Hagen fokus må større ting i vente. NM, Tour de France og OL er alle tre viktige målsetninger for Dimension Data-rytteren.

– Vi planlegger en etappeseier i Tour de France. Det er målet. Minst en seier. Hva gjelder resten av dagene i Dauphiné, må se på hvilken treningseffekt han kan få. Han må bruke fjellene til å bli enda bedre, sier Mohn.

– Vi må korrigere noe med tanke på treningen. Temposykkel for eksempel. Den fikk han ikke brukt så mye i sykdomsperioden. Vi kommer til å jobbe mer spesifikt med temposykkel. Med tanke på NM og andre ting som kommer, sier Mohn – med referanse til OL i Rio.

– OL vil han kjøre. Men det er ikke vi som tar ut laget. Det er andre som også kjører bra tempo. Vi er veldig spent på (fellesstart)-løypen i OL. Noen sier den er knallhard, noen sier det ikke fullt så hardt. Hvis den ikke er fullt så hard, tror jeg den kan passe Edvald veldig godt.

– Vi har god erfaring med dette og han har klart å restituere seg godt etter Tour de France tidligere. Det som er spennende med OL, er at det er ett løp. Oppbygningen er spesiell, når det handler bare om ett løp. Det mentale blir viktig sånn sett. Men med tanke på Tour de France har han godt med tid.

Tagget med: ,

Les også disse