Prøv Procycling Pluss idag

UHELDIG: Edvald Boasson Hagen pådro seg en dobbel punktering på et svært upassende tidspunkt i Qatar. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

GOD SESONGSTART: Edvald Boasson Hagen har hatt en strålende sesongstart, med tre seirer så langt i sesongen. Bare en uheldig punktering gjorde at han ikke vant Tour of Qatar sammenlagt, og nordmannen har tro på å kunne hevde seg på flere etapper i det kommende Tirreno-Adriatico.FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Jakter nye triumfer i Italia

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.03.16 21:50

Del på    

Boasson Hagen finpusser formen til årets første monument i Tirreno-Adriatico.

Edvald Boasson Hagen gjør i disse dager seg klar for etapperittet Tirreno-Adriatico. Da procycling.no snakket med Boasson Hagen mens han var i Frankfurt, på vei ned til Italia, hadde han tro på egne sjanser under det ukeslange rittet.

– Det en løype som kan passe meg bra, sier nordmannen til procycling.no. – Det er noen etapper som kan være bra for meg, men vi har også med oss Cavendish som viste god form på bane, sier Boasson Hagen.

Rittet starter med en 22,7 kilometer lang lagtempo, hvor rudsbygdingen ikke har de største forhåpningene på lagets vegne. Deretter er det flere etapper som bør passe den allsidige nordmannen meget godt. For utenom lagtempoen og den avsluttende individuelle tempoen er det ingen direkte flate etapper.

– Jeg håper på egne muligheter på de etappene som er litt hardere, sier Boasson Hagen. – Det er én etappe som er i overkant, ellers tror jeg det meste er overkommelig, mener nordmann, og sikter til den femte etappen til Monte San Vicino som avsluttes på 1208 meters høyde (stigning på 9,5 kilometer à 7,6 prosent)

Dimension Data-rytteren er spent på hvordan landeveisformen til Cavendish er, etter at han den siste tiden har satset tungt på banesyklingen, men tror briten kan henge med på et par etapper. Da er sannsynligvis den sjette etappen den beste muligheten for storspurteren.

Viktig for Sanremo-formen
At Boasson Hagen sykler Tirreno-Adriatico, og ikke dets franske motstykke, Paris-Nice, er ingen tilfeldighet. Nordmannen har syklet det italienske rittet fem ganger siden han ble proff, og har kun valgt det franske rittet én gang, i 2014. Totalt har det blitt to etappeseirer for 28-åringen i rittet. Én i 2010 og én i 2012.

– Jeg liker å kjøre i Italia, og jeg har kjørt der mye før. Jeg har lyst til å kjøre her, sier Dimension Data-rytteren, og påpeker at det er viktig for formen inn mot årets første monument, Milano-Sanremo. Et ritt nordmannen ønsker å gjøre det bra i.

– Det er et viktig ritt (Milano-Sanremo), men hovedmålene er de andre klassikerne som kommer. Men det er absolutt et stort løp, og jeg har lyst til å gjøre det bra der. Cavendish skal også kjøre der, så vi får se hvem som sitter med over den siste bakken. Vi har to kort å spille på der, sier Boasson Hagen.

Fra Oman til skiføre
28-åringen har, i motsetning til flere av konkurrentene sine, ikke konkurrert siden Tour of Oman ble avsluttet for drøyt to uker siden.

De ukene har han brukt hjemme i Norge, hvor han i all hovedsak har trent på ski og rulle. Nordmannen er derfor spent på hvordan formen er, når han nå står på startstreken i sitt første WorldTour-ritt for året.

– Jeg har trent hjemme alene, så jeg har ikke fått testet noe, men jeg håper den er bra. Jeg har i hvert fall gjort det jeg skal, så da bør den være bra.

Tirreno-Adriatico starter onsdag og sendes på Eurosport.

Tagget med: , , ,

Les også disse