Prøv Procycling Pluss idag

Jakobsen fratatt seier etter ulovlig spurtmanøver

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 5.08.19 18:56

Del på    

Den nederlandske mesteren deplassert på den tredje etappen av Tour de Pologne.

(procycling.no): Fabio Jakobsen (Deceuninck–QuickStep) timet det perfekt og spurtet først over målstreken på den tredje etappen av Tour de Pologne mandag.

Den nederlandske mesteren kom rundt Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) og Danny van Poppel (Jumbo-Visma) på de siste meterne av oppløpet i Zabrze og ble utropt til vinner med en sykkellengde.

Men Quick-Step-rytteren ble senere deplassert og mistet seieren. For å komme seg frem i spurten la Jakobsen nemlig den ene hånden på Marc Sarreau (Groupama-FDJ). Franskmannen reagerte med å flytte seg til siden og Jakobsen kunne utnytte åpningen ut mot venstre side av oppløpet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etter at rittjuryen fikk sett hendelsen i reprise ble Ackermann dermed senere utropt til vinner av etappen. Tyskeren forsvarte sin sammenlagtledelse og tok sin andre seier på tre dager i det polske etapperittet. Mads Pedersen (Trek-Segafredo) ble flyttet opp fra fjerde til tredjeplass, mens John Degenkolb (Trek-Segafredo) knep fjerdeplassen foran landsmannen Max Walscheid (Sunweb).

Et tidlig tremannsbrudd med Adrian Kurek (Polen landslag), Evgeny Shalunov (Gazprom-RusVelo) og Charles Planet (Novo Nordisk) ble de facto nøytralisert like før de siste fem kilometerne da to av rytterne kjørte av veien. Shalunov prøvde å holde koken alene, men russeren ble til slutt hentet på de brede bulevardene inn på de siste tre kilometerne.

Dermed dro det seg til mot massespurt. Med et tog av tre ryttere ledet EF Education an på siste 1,5 kilometer. Initiativet falt imidlertid til Bora-hansgrohe og Rudiger Selig da 700 meter gjensto. Ackermann åpnet spurten med 400 meter igjen, mens Jakobsen holdt kruttet tørt helt til de siste to hundre. Nederlenderen snappet seieren tilsynelatende foran sin tyske rival med en godt timet sluttspurt.

Etappen bar preg av en alvorlig ulykke. Bjorg Lambrecht kom nemlig ikke til mål på den tredje etappen. Den belgiske rytteren ble hastet til sykehus etter en stygg velt da kun 50 kilometer.

Saken oppdateres!

Tagget med: , , ,

Les også disse