VISTE SEG FRAM: Davide Formolo vant en etappe i 2015-utgaven av Giro d' Italia. Nå går han til Bora-Hansgrohe for å bli en enda bedre etapperytter. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Italiensk klatrer til Sagans lag

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 10.08.17 10:37

Del på    

Davide Formolo følger Daniel Oss til Bora-Hansgrohe.

(procycling.no): Den tyske Tour de France-festen endte tidlig, da Peter Sagan ble kastet ut av rittet alt på den fjerde etappen.

Men manager Ralph Denks satsing har kommet for å bli. Fra før av har klassikerløytnanten Daniel Oss meldt overgang fra BMC Racing. Nå er en enda større fisk i garnet: 24 år gamle Davide Formolo ankommer fra Cannondale-Drapac.

Italieneren ble nummer ti sammenlagt i Giro d’Italia og ni i Vuelta a España. Dermed er han vel ansett både som klatrer og sammenlagtrytter. Formolo vant også en etappe under 2015-versjonen av giroen.

– Vi er stolte av å ønske Davide velkommen til Bora-Hansgrohe, kunngjør teamsjef Ralph Denk.

– Han er en talentfull rytter. I Italia snakker man om en ny Ivan Basso. Hos oss blir han en viktig rytter i Grand Tours (treukersrittene). Vi tror også han kan spille en rolle i Ardenner-klassikerne.

Yppet seg i Liége

Alt i år dro Formolo med seg en 23.-plass i Liége-Bastogne-Liége. Også i 2015 plasserte han seg mellom 20 og 40 under sine tre opptredener i Ardenner-uka.

– Alt i ung alder gjorde han noen veldig imponerende prestasjoner. Nå har tiden kommet til oss, for at vi skal hjelpe ham med å ta det neste skrittet i karrieren, sier Denk.

Bora-Hansgrohe har samtidig forlenget avtalene med Rudiger Selig, Sam Bennett, Christoph Pfingsten og Michael Schwarzmann.

Sagan ankom – nå forsterker de ytterligere

Det tyske laget tok steget fra prokonti til WorldTour foran årets sesong. Samtidig ankom Sagan og tok med seg Erik Baska, Michal Kolar, Juraj Sagan og Maciej Bodnar.

Bora har allerede fått igjen for investeringen i monn. Sagan ble verdensmester i sitt siste ritt som Tinkoff-rytter, men sykler i verdensmestertrøya for Bora helt fram til VM i Bergen.

Han har også plukket opp etappeseirer i Tirreno-Adriatico, Tour of California, Tour de Suisse og faktisk også Tour de France, selv om oppholdet ble kortere enn de hadde sett for seg. Etter touren har han plukket opp nye seirer i Polen rundt og BinckBank-tour (foreløpig to etappeseirer).

Noen peker på at hvilen etter Tour de France kan ha gjort slovaken godt. Skulle han vinne VM i Bergen til høsten, blir han den første rytteren som noensinne klarer den bragden.

Signeringene av Oss og Formolo viser i hvert fall at Bora-Hansgrohe satser knallhardt også i årene som kommer, så kanskje blir det ikke lenger bare referert til som «Peter Sagans lag».

 

Tagget med: , , ,

Les også disse