Prøv Procycling Pluss idag

BELGISK SEIER: Eli Iserbyt vant herreklassen i Koppenbergcross. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Iserbyt gikk seirende ut av strålende duell mot Pidcock

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.11.19 16:08

Del på    

Belgieren til topps i årets Koppenbergcross.

(procycling.no): Sesongens store rytter hittil, Eli Iserbyt, satte fart fra start i fredagens gjørmete utgave av Koppenbergcross. Han fikk først følge av lillebror Aert, Thijs Aerts, før Thomas Pidcock klarte å kjøre seg opp til den to år eldre konkurrenten etter god kjøring i det tekniske partiet inn mot Koppenberg mot slutten av den første runden.

Toon Aerts nærmet seg også og hadde nesten kontakt etter to runder, men kom aldri helt opp igjen, og ble også frakjørt av Michal Vanthourenhout i kampen om tredjeplassen etter hvert.

Utover i rittet måtte også Pidcock gi stadige småluker, og på den fjerde av totalt syv runder dro Iserbyt ifra. Det så ut til at rittet var avgjort, men da Iserbyt fikk problemer med giret i bunn av Koppenberg mot slutten av den femte runden, var de to igjen samlet ut på de siste to rundene. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Da var det Pidcock som selv angrep på den sjette runden. Briten fikk raskt fem-seks sekunder ned til Iserbyt, men opp Koppenberg kjørte Iserbyt imponerende og dermed var de igjen samlet før de startet på den siste runden.

Pidcock byttet sykkel i depotet like etter, mens Iserbyt fortsatte rett frem. Belgieren fikk da en luke på fem meter og satte opp en fart som Pidcock ikke klarte å følge.

Luka holdt han hele veien til mål og dermed tok han sin femte seier på rad, i det første rittet i årets DVV Trofee. 

KOPPENBERG: Thomas Pidcock jakter på Eli Iserbyt oppover brutale Koppenberg. Luc Claessen/Getty Images

Til slutt ble det så mye som 31 sekunder mellom Iserbyt og Pidcock.

Henrik og Håkon Lunder Aalrust deltok i fredagens ritt, med storebror Henrik i eliteklassen og Coop-rytter Håkon i U23-klassen. Håkon fullførte inn til en 21. plass av nærmere 70 ryttere, 3:07 bak vinneren Jens Dekker.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Jevnt i toppen for kvinnene

For kvinnene var både regjerende verdensmester Sanne Cant og regjerende europamester Annemarie Worst på startlista, men etter en tung sesongstart, valgte Cant å stå over rittet.

I forrige helgs Superprestige-ritt i Gavere var det Yara Kastelijn som tok seieren, og 22-åringen fra Nederland satte fart fra start. Etter den første av det som totalt sett ble fem runder, hadde hun allerede et forsprang på 16 sekunder ned til Worst.

Den gjørmete løypa gjorde sitt til at både var glatt ute på jordet og i selve Koppenberg, og det ble et virkelig hardt ritt. Worst begynte å knappe innpå Kastelijn mot slutten, men det var ikke nok, og dermed vant Kastelijn, ti sekunder foran europamesteren.

De to er lagvenninner i 777 og de fikk også med seg 777-rytter Alice Maria Arzuffi på podiet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse