Prøv Procycling Pluss idag

VANT SPURTEN I FELTET: For andre dag på rad gikk Kristoff seirende ut av spurten i feltet, men for andre dag på rad var det ikke en spurt for seieren. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Irritert Kristoff: – Håpløst når vi kaster bort muligheter

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 31.05.19 19:37

Del på    

Nordmannen ikke fornøyd med eget lag etter at bruddet holdt inn.

SANDEFJORD (procycling.no): Det var en synlig irritert Alexander Kristoff som pustet ut rett etter målgang, og selv etter å ha fått pustet skikkelig ut og tatt en tur på podiet for å motta poengtrøya, var nordmannen langt fra fornøyd.

– Jeg føler det egentlig er å kaste bort tid å være her om jeg ikke skal spurte om seier. Vi er profesjonelle ryttere og jobber dag inn og dag ut for å få seirer, men når vi kaster bort muligheter slik som i dag, så er det litt håpløst, sier Kristoff. 

– Hvor er det dere kaster bort muligheten?

– Vi er jo et profflag, og at vi sitter igjen med to ryttere i en såpass stor gruppe er litt for dårlig, dessverre.

Riabushenko manglet mot slutten

Inne på den siste runden satt Kristoff alene med Sven Erik Bystrøm i en gruppe på rundt 50 ryttere. Bystrøm gjorde som vanlig en meget god for landsmannen, men etter en hard etappe var det for lite med Bystrøms hjelp i jakten på bruddet.

– Vi må jo bare skjerpe oss og kjøre bedre de neste to dagene. Vi må ha litt stolthet også. Det var litt for svakt at vi bare satt med Sven på slutten. Han prøvde alt han kunne, men vi burde hatt to-tre mann til for å kontrollere det inn, sier Kristoff.

Sportsdirektør i UAE Team Emirates, Simone Pedrazzi, forstår også at nordmannen ikke var fornøyd med laget mot slutten. 

– Den siste runden var et problem. Normalt sett ville vi hatt to ryttere sammen med Alexander, Sven Erik og Riabushenko. Men han fikk et problem, han var bakerst i feltet og da kunne han ikke hjelpe Alexander, sier italieneren om hviterusseren som trillet i mål to og et halvt minutt bak etappevinner Edoardo Affini.

ETTER MÅLGANG: Alexander Kristoff måtte innse at det ble nok en hederlig topplassering, men ikke seier. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

– Laget er litt for svakt

Kristoff tok fronten på feltet allerede med 400-500 meter til mål, i et siste forsøk på å se om det var mulig å ta inn utbryterne, men måtte se at det ble for langt opp. Han kunne likevel ta med seg at han tok spurten i feltet ganske greit, og sammen med Yves Lampaert (Deceuninck-Quick-Step) var flere sykkellengder foran nærmeste rytter.

Men etappen som helhet ble litt som med forsøket på å holde det samlet de siste fem kilometerne før den innlagte spurten i Søndeled etter 47 kilometer. Kristoff nærmest flirer når han bemerker at de heller ikke der klarte å holde det samlet, hvor Tim Wellens og Floris De Tier tok to de første plassene, mens Kristoff spurtet best i feltet og sikret seg det siste bonussekundet.

På torsdagens etappe til Kristiansand så også UAE ut til å ha kontroll, før de «sov i timen» da Edvald Boasson Hagen angrep. 

– Det har vært nære to ganger på rad nå. Det er litt fordi vi ikke klarer å kontrollere det inn. Det har nok noe med styrken på laget å gjøre. Det er litt for svakt dessverre. Hadde vi vært én sterk mann til hadde vi klart å kjøre det inn.

– Begynner du å miste troen på at du skal få etappeseieren du jakter i dette rittet?

– Ja, det begynner å bli færre dager igjen. Jeg må helst få den i morgen, men jeg vil prøve begge dagene, så får vi se.

Tagget med: , , ,

Les også disse