Prøv Procycling Pluss idag

PLASTER PÅ SÅRET: Med resultatrekka 3-4-3 overtok Alexander Kristoff ledelsen i poengkonkurransen etter torsdagens etappe. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Skuffelse i UAE-leiren etter tredjeplass: – Vi sov i timen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 30.05.19 20:07

Del på    

Følte seieren var innenfor rekkevidde.

KRISTIANSAND (procycling.no): – Det var synd, jeg var helt død.

Sven Erik Bystrøm gir en klapp på skulderen til lagkamerat Alexander Kristoff, som måtte se at tredjeplass var det beste han kunne klare etter noen spennende avslutningskilometere.

– Jeg følte i dag at seieren var innenfor rekkevidde, så da er det surt at det ikke gikk. Men beina føltes bedre ut i dag, så da får jeg håpe de er på samme nivå i morgen, sier Kristoff til procycling.no. 

– Edvald viste at han var sterk i dag

31-åringen skrøt av landsmannen Edvald Boasson Hagen, som vant etappen etter å ha støtet fra på de siste kilometerne. Samtidig var vinnerskallen Kristoff naturlig nok ikke helt fornøyd med at det ble tredjeplass, da han igjen følte seg bra etter sykdomsperioden han var gjennom i forkant av Hammer Stavanger.

Etter at UAE Team Emirates ikke helt hadde klart å få til opptrekket rundt Alexander Kristoff de første dagene, viste de seg virkelig igjen på den siste runden inne i Kristiansand. Sven Erik Bystrøm og Aleksandr Riabushenko var begge blant de aller første over bakken ved Gimlekollen for tredje og siste gang i en liten gruppe, mens Alexander Kristoff også satt fint med blant de 25 fremste over toppen. 

Men da Ben Swift (Team Ineos) og Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data) angrep kom den første sprekken i glansbildet.

– De kom i utforkjøringen og da støtet Edvald kontra. Da sov vi i timen. Han kjørte tydeligvis sterkt, for vi kjørte alt vi kunne på den siste kilometeren, men han holdt unna. Han viste at han var sterk i dag, sier Sven Erik Bystrøm til procycling.no.

Sunweb-rytter kom seg opp med gode svinger

Da startet også nølingen. Yves Lampaert var i front, men han hadde ikke fått med seg lagets spurter, Álvaro Hodeg med over bakketoppen, og ble bare sigende i front uten noe stort resultat.

– Det var litt mye nøling dessverre. I slike harde avslutninger blir det ofte mye nøling og da fikk han (Boasson Hagen) den luka han trengte, sier Kristoff.

UAE fikk etter hvert mobilisert, med Bystrøm som tok fronten med litt over én kilometer igjen. Inn mot den nest siste svingen, med 700 meter igjen, kom også Cees Bols opptrekker Joris Nieuwenhuis forbi i stor fart, mens Bystrøm ikke lenger klarte å opprettholde den høye farten. 

– Jeg trodde virkelig at feltet ville være på hjulet mitt. Så kom jeg meg gjennom den siste svingen og så meg bakover. Da så jeg at de ikke var det, så da ble jeg i tvil om hva jeg skulle gjøre. Boasson Hagen startet å kjøre foran meg, og da nølte jeg litt for lenge, sier en overrasket Niewenhuis til procycling.no etter å ha vært oppe på podiet for å motta ungdomstrøya.

– Cees Bol var på hjulet mitt hele tiden, men så kjørte jeg bare for raskt gjennom svingen.

Sunweb-rytteren kom seg nemlig helt opp på hjulet til Edvald Boasson Hagen ut av den siste svingen med 500 meter igjen og holdt derfra unna for spurterne i feltet bak ham.

GREP MULIGHETEN: Mens de andre rytterne nølte, grep Edvald Boasson Hagen muligheten og ble belønnet med etappeseier. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Seiersmuligheten glapp i nest siste sving

Med Niewenhuis’ luke røk også muligheten for etappeseier for Kristoff.

– Det ble en luke gjennom svingen der opp til Sunweb-rytteren, så da ble det litt for langt frem.

– Tror du at du kunne hatt en sjanse om du hadde tatt hjulet hans?

– Ja, jeg tror det. Så jeg er litt skuffet over at Sven kom i mellom oss. Hvis ikke følte jeg at jeg kunne tatt det, sier Kristoff. 

– Da Edvald gikk til med 500 meter så måtte jeg egentlig gå etter og da var det en luke og vind på meg hele veien, så da var det dessverre litt for langt frem.

– Jeg følte at vi burde klart å tette den luka. Han hadde en veldig god avslutning, med en skikkelig langspurt. Hadde han nølt litt hadde jeg vært på hjulet. Jeg skal ikke si at jeg hadde tatt det, men jeg tror jeg hadde hatt en god sjanse, oppsummerer Kristoff, som kan trøste seg med at de neste etappene trolig vil ende i massespurter.

Tagget med: , , ,

Les også disse