INVITERT TIL BROSTEINSKLASSIKER: Uno-X har mottatt invitasjon til den belgiske klassikeren Kuurne-Brussel-Kuurne. FOTO: Igor Stancik/Tour of Slovakia

Invitert til belgisk brosteinsklassiker

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 27.12.19 13:54

Del på    

– En herlig test for oss.

(procycling.no): Etter en overraskende invitasjon fra det kolombianske etapperittet Colombia 2.1 var det allerede klart at det ferske profflaget innleder sesongen med en stor sykkelfest.

På julaften kom også beskjeden om at Uno-X Norwegian Development Team har mer fest i vente, da laget ble bekreftet invitert til den belgiske brosteinsklassikeren Kuurne-Brussel-Kuurne.

Dermed er de første rittene i 2020 spikret, med åpningen i Colombia 2.1 (11. til 16. februar), Volta ao Algarve (19. til 23. februar) og Kuurne-Brussel-Kuurne (1. mars). Sykkelsjef i Uno-X, Jens Haugland, er strålende fornøyd med å få bekreftetet starten i sistnevte ritt også.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Invitasjonen er en tillitserklæring til laget, og det er godt at Kurt Asle har gjort gode ritt i Belgia, sier han med et lurt smil til procycling.no.

– Startfeltet med tilnærmet alle World Tour-lag byr opp til en herlig test for oss. Vi skal stille sterke og vise at vi fortjener muligheten, og det er ekstra gøy at seerne kan følge oss i mange ritt utover våren nå.

Senere er også Nokere Koerse (18. mars), Bredene Koksijde Classic (20. mars), Route Adélie de Vitré (3. april), La Roue Tourangelle (5. april), Tro-Bro Léon (19. april), Antwerp Port Epic (13. september) og Gooikse Pijl (20. september) allerede i boks for laget.

Mindre spurtvennlig utgave

Den belgiske klassikeren – som sammen med Omloop Het Nieuwsblad innleder de belgiske brosteinsklassikerne i månedsskiftet februar/mars – ender jevnlig i en massespurt i Kuurne, men foran neste års utgave har arrangøren piffet opp ruten litt.

(artikkelen fortsetter under)

Dette er rittene Uno-X NDT ønsker seg i 2020

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Rittdirektør Peter Debaveye mener at «det er på tide med noe nytt», og etter Volkegemberg og Eikenmolen tidlig i rittet, så dropper man Onkerzeleberg og vender i stedet mot Zottegem, hvor to nye stigninger venter.

Først Mont Saint-Laurent og deretter Bossenaarstraat, som er motsatt side av Taaienberg. Videre venter kjente navn som Kanarieberg, Kruisberg og Hotond, før rytterne skal få bryne seg på Knokteberg og Oude Kwaremont, som kommer 60 kilometer fra målstreken.

Den siste stigningen blir Kluisberg, men på vei inn mot Kuurne venter også noen brosteinspariter nær Moen og Bellegem, før en 15 kilometer lang sløyfe i Kuurne skal avslutte rittet.

I tillegg til det norske ProTeamet har også Vital Concept – B&B Hotels, Bingoal Wallonie-Bruxelles, Sport Vlaanderen-Baloise, Circus-Wanty Gobert og Total Direct Energie mottatt invitasjon til rittet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse