UNO-X ES PASION! Det blir tur til Colombia 2.1 for noen av lagets beste klatrere i midten av februar. Og startfeltet der blir trolig ganske saftig. FOTO: Jan Brychta/Uno-X Norwegian Development Team

Fikk overraskende invitasjon fra Colombia

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 17.12.19 11:20

Del på    

Gjør endringer på planen for å bli med i prestisje-ritt.

(procycling.no): I midten av februar var det sykkelfest i Colombia. Da etapperittet Colombia 2.1 rullet ut i Medellíns gater, la Egan Bernal, Chris Froome, Rigoberto Uran, Julian Alaphilippe, Miguel Angél Lopez, Fernando Gaviria, Álvaro Hodeg, Richard Carapaz og Nairo Quintana ut på lagtempoen for sine respektive lag.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Lista gir ikke bare et vitnesbyrd for talentene Colombia fostrer, men avslører også at et ritt med tøffe profiler alt i februar er noe sammenlagtryttere gjerne tar med seg.

Derfor ble kanskje også Uno-X Norwegian Development Team tatt litt på senga da det tikket inn et tilbud om å delta under 2020-utgaven av rittet materialiserte seg for lagets sportslige ledelse. Den neste utgaven sykles for øvrig mellom 11.-16 februar, neste år.

Som eier av eget sykkellag, har Uno-X en utvilsom styrke i at de kan snu seg rundt fort. Svaret fra sykkelsjef Jens Haugland ble derfor:

– Vi har blitt invitert til Tour of Colombia (Colombia 2.1, vår anm.) og kommer til å benytte oss av den muligheten med gode forberedelser i forkant, sier Haugland til procycling.no.

Et lag til Algarve, et annet til Colombia

Det norske ProTeamet skal ikke reise ned som en flokk høns, og vil derfor legge opp til treningsleir på minimum én uke i forkant.

Etappen Nairo Quintana vant i år startet i 2173 meters høyde i El Retiro og ble etter 173,8 kilometer avsluttet på toppen av Alto de las Palmas, 2519 meter over havet. Så når de først arrangerer sykkelritt i Colombia, leker de ikke.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GJEVT: Det er nok mange som kunne ha tenkt seg en tur til Colombia i februar. Laguttaket er langt ifra gjort, men Markus Hoelgaard er nok en ryttertype som trolig hadde takket ja til muligheten. FOTO: Jan Brychta/Uno-X Norwegian Development Team

Det blir også en fantastisk mulighet for de beste klatrerne på laget å konkurrere på høyt, høyt nivå allerede i midten av februar. Haugland forteller at laget ikke er helt ferdig med å planlegge strabasene den nye utfordringen gir, men trolig blir troppen delt i to der den ene delen skal fokusere på samling i Spania foran Algarve rundt, mens den andre halvdelen får samling i Colombia og påfølgende 2.1-ritt i etterkant.

Laget har for øvrig også mottatt invitasjoner til Kuurne-Brussel-Kuurne og Bredene Koksijde Classic i mars, så det ser ut til å bli noe for enhver smak for ryttergruppa i løpet av sesongstarten.

Les mer om sesongplanen til Uno-X her:

Norsk proffsatsing åpner i Portugal: – Et fantastisk startfelt

Tagget med: ,

Les også disse