Prøv Procycling Pluss idag

PÅ VEI TILBAKE: Markus Hoelgaard holder seg under terskel, men har begynt oppkjøringen etter han punkterte lungen i Tour Alsace. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Innlagt Hoelgaard mister Tour de l’Avenir

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.08.16 13:25

Del på    

- De har sagt jeg blir helt frisk.

(procycling.no): Alt i forkant av den 157.8 kilometer lange 3. etappen av Tour de Alsace, kjente Markus Hoelgaard smerter i brystet.

– Det gjorde veldig vondt. I starten fryktet jeg at det var hjertet, for det var akkurat der det satt. Samtidig roet det seg ned når jeg fikk ned pulsen. Når det gikk fort, gjorde det vondere, sier Hoelgaard til procycling.no.

Ettersom det var rittets kongeetappe, burde han sikkert ikke stilt til start på den etappen. Men 21-åringen ønsket å gi det et forsøk.

– Da jeg måtte slippe første gruppe, bestemte jeg meg egentlig å stå av. Vi hadde en som sto og langet flasker på toppen av neste bakke, så jeg tenkte å stanse der. Jeg roet meg ned, og satt i gruppa til Reidar Borgersen. Det gikk greit i det tempoet. Derfor ble jeg med videre slik at jeg kunne kjøre søndagens etappe. Nå fikk jeg jo aldri gjort det, så det var egentlig fem timers smerte for ingenting.

Gjennom to inngrep
Etter etappeslutt, og målgang nesten 33 minutter bak vinneren, bar det rett til sykehuset i Mulhouse sammen med sportsdirektør Gino Van Oudenhove.

Det ble raskt konstatert at det hadde kommet luft inn mellom lungen og brystbenet. Dette kan igjen føre til at lungen kollapser.

Legene fikk satt inn et dren for å få lufta ut, men slangen fungerte dårlig – noe som gjorde at et nytt inngrep var nødvendig onsdag kveld.

– Det gjorde veldig vondt i ryggen etterpå. I dag har jeg fått justert slangen litt lengre ned. Nå ligger den ikke helt oppe ved kragebeinet, og det føles mye bedre.

Høstmål glipper
Joker Byggtorget-klatreren var inne i en viktig konkurranseperiode med Tour de Alsace, Tour de l’Avenir og EM i Nice.

Fra sykesenga i Frankrike har han nå virket farvel til de to førstnevnte konkurransene.

– Jeg har fått beskjed om at jeg ikke kan kjøre i Avenir. Det kommer for tett på. Det er selvsagt kjedelig. Det var et av hovedmålene mine i høst, men det er ikke noe å gjøre med. Jeg må vente til jeg blir bra, men jeg har i hvert fall fått beskjed om at jeg kommer til å bli helt frisk igjen, sier Hoelgaard.

Han har fått beskjed om at han trolig er klar for hjemreise mandag.

Lost in France
Nest yngstemann, i familien som også teller tre andre brødre, ga foreldrene tidlig beskjed om at det ikke var noen grunn til å avbryte Spania-ferien.

Nå ligger han på sykehuset i Mulhouse, og venter på neste måltid – mens han slår i hjel tiden med et gjensyn med TV-seieren Lost.

– Det var den eneste jeg hadde liggende på harddisken, sier han og sender samtidig en hilsen til franske bredbåndsutbyggere.

Etter at Sindre Lunke, Vegard Stake Laengen, bror Daniel og Odd Christian Eiking alle forlot Joker-laget foran inneværende sesong, er Markus blant rytterne som har grepet de nye mulighetene innenfor hierarkiet.

Imponerende 2016-sesong
Både på kontinentalnivå og landslaget har han gjort sine saker bra. I U23-NM var han del av Joker-dominansen og tok tredjeplassen. Under både Tour of Norway-etappen ved Eggemoen og i Ringerike Grand Prix viste han seg fram underveis, uten å kunne reise hjem med en topplassering.

Det beste enkeltresultatet fikk han med seg fra Fredsrittet i mai:

– Han som slo meg på den tredje etappen (Bjorg Lambrecht, Belgia) var rett og slett for sterk. Kanskje kunne utfallet ha blitt annerledes om jeg angrep først, men det svaret får vi aldri.

– Er du selv enig i at du har tatt store steg denne sesongen?

– Jeg føler nok det, ja. Jeg har lært mye som syklist ved å være på laget til Svein Erik (Vold) og Gino. Jeg lærer mye av taktikkmøtene deres, og har vokst på det. Dessuten synes jeg alle rytterne hever seg når vi er ute og konkurrerer. Man får en ekstra drive av å være på et lag som Joker, mener han.

PS: Trond Håkon Trondsen (Team Sparebanken Sør) blir trolig Hoelgaards erstatter i Tour de l´Avenir.

Tagget med: , , , ,

Les også disse