INGEN BRUDD: Sam Bennett hadde vondt da han trillet over mållinja, men han slapp unna velten uten brudd. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Ingen brudd, men kraftig poengstraff for Bennett

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 10.03.20 20:49

Del på    

Iren fortsetter Paris-Nice.

(procycling.no): Sam Bennett gikk hardt i bakken med 300 meter igjen av den tredje etappen i Paris-Nice. Hugo Hofstetter (Israel Start-Up Nation) og Caleb Ewan (Lotto Soudal) hektet, noe som førte til at Sam Bennett ble sendt rett i gjerdet.

Iren så ut til å ha smerter i hånda da han trillet over målstreken noen minutter senere.

– Jeg mistet litt hud og jeg trengte de stingene, for jeg gikk rett i gjerdet. Jeg traff metalldelen, men heldigvis virker alt annet bra. I starten, da jeg lå på bakken og var litt i sjokk, hadde jeg ingen anelse om hvor seriøst det var, men det er bra at ingenting er brukket. Jeg vil fortsette rittet og starte onsdagens tempo. Jeg er glad for at det vil være en kort etappe i morgen, og forhåpentligvis vil ting snu for meg en gang, sier Bennett i en pressemelding.

Mens det altså er en tempo på den fjerde etappen, er torsdagens etappe en ny mulighet for Bennett og det som trolig er den siste sjansen for en massespurt i rittet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Straffet for upassende oppførsel

Selv om Bennett kom unna velten uten brudd, var det ikke bare gode nyheter å få etter rittet. Rittjuryen valgte å ilegge han en bot på 800 sveitserfranc (rundt 8178 norske kroner) og et fratrekk på 40 UCI-poeng.

Det refereres videre til regelboka til et punkt som går på upassende kontakt mellom ryttere, samme punkt som Tony Martin og Luke Rowe ble kastet ut av sommerens Tour de France for. Herunder går ting som slag, dra i sadelen eller oppførsel som setter andre i fare.

Bennett var riktignok i kontakt med Hugo Hofstetter et par sekunder før de begge veltet i spurten, men trolig er det en hendelse med Nairo Quintana tidligere på etappen som 29-åringen har blitt straffet for.

Da skubbet han colombianeren med skulderen/albuen flere ganger i løpet av kort tid, men heldigvis uten at noen veltet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse