TID FOR FEIRING: Alberto Contador tok en saftig triumf på toppen av Angliru i 2017. Det ble også hans farvel som toppsyklist. FOTO: AFP PHOTO / JOSE JORDAN

Ikonisk fjelltopp ryktes aktuell for 2020 vueltaen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 2.12.19 12:37

Del på    

Alberto Contador avsluttet karrieren med seier her i 2017 …

(procycling.no): Først den 17. desember får vi svarene på hvordan neste års Vuelta a España ser ut i detalj. Hovedstadsavisen Marca mener alt nå å vite at Angliru er tilbake på kartet etter noen års pause hos spanske Unipublic.

Det var her Alberto Contador tok farvel med internasjonal sykkelsport etter å ha vunnet en majestetisk seier på toppen av Angliru i 2017. Den gangen som ledd i en 117,5 kilometer lang etappe fra Corvera de Asturias til den ikoniske toppen nær Grandiella.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Her vant også Juan José Cobo i 2011. Både etappeseieren og sammenlagtseieren gikk imidlertid fløyten da nærmere undersøkelse viste at han hadde benyttet seg av ulovlige, prestasjonsfremmende midler. Det gjorde at Wout Poels ble tilkjent etappeseieren, mens sammenlagttrofeet ble sendt videre til Chris Froome.

Les også: Slik blir 2020 touren

Syklistene når toppen av Angliru i 1570 meters høyde. Veien dit, er strabasiøs. Bakken snitter på 10 prosent. Andre halvdel er verst: 13,1 prosent i snitt de siste sju kilometerne. 17,5 prosent på det verste.

Siden toppen ble introdusert tilbake i 1998, har den alt hatt åtte opptredener i La Vuelta.

Starter i Nederland

Marca skriver at det i tillegg til Angliru blir to etapper La Rioja-distriktet. Her venter den relativt ukjente klatringen opp til Moncalvillo. 6,5 prosent i snitt og en sjelden manndomsprøve fra Grand Tour-historien.

Tidligere i høst dukket det også opp nyhetssaker om at Col du Tourmalet er et ledd i 2020-Vueltaen. Tour de France har lagt opp til en klatrestinn affære, men de mest berømte Tour de France-fjellene glimrer med sitt fravær. Fra Italia meldes det at Giro d’Italia byr på fest opp til Col d’Izoard på den nest siste konkurransedagen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Fra før av vet vi at vueltaen starter i Utrecht, Nederland den 14. august. Deretter venter to etapper i treskolandet, før kursen settes mot Spania. Veien går inn via Baskerland og bestigningen av Tourmalet på fransk side. Det er også meldt om bakketempo i Galicia som et ledd i den avsluttende uka. Dette ifølge cyclingnews.com.

Rittet konkluderes i Madrid den 6. september, neste år.

Tagget med: , ,

Les også disse