TILBAKE? Tom Boonen kjempet hardt for sin 2.plass i søndagens Paris-Robuaix. Nå lurer alle på om han kommer tilbake. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Hva nå Tom Boonen?

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 11.04.16 10:51

Del på    

35-åringen kontemplerer fremtiden etter 2.plass i Roubaix.

Tom Boonen (Etixx-QuickStep) vant ikke sitt femte Paris-Roubaix, men 35-åringen gikk ned med flagget til topps etter det som var et meget hardt ritt fra start til mål. Boonen spurtet inn til 2.plass, bak en overraskende vinner i form av 37-åringen Matt Hayman (Orica-GreenEdge), en overlevende fra dagens tidlige brudd.

– Alle gjorde sin del av jobben. Alle som kjørte fortjente å vinne. Hayman var smart, sier Boonen på gressplenen i velodromen ifølge Het Nieuwsblad.

Etixx-QuickStep var et prominent og førende lag gjennom hele dagen. Mens både Fabian Cancellara (Trek-Segafredro) og Peter Sagan (Tinkoff) ble forhindret av velt, var Boonen aldri i problemer. Etter Mons-en-Pévèle og Champin en Pévèvle var «Tommeke» i tet med Hayman, Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo), Ian Stannard (Team Sky) og Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) – det avgjørende bruddet.

Boonen spilte det smart nesten hele veien, men de siste brikken av puslespillet falt imidlertid ikke på plass. Angrepet hans utenfor velodromen så lovende ut, men ble til slutt nøytralisert av Hayman.

I spurten kom Boonen ut av siste sving på hjulet til Hayman og med Vanmarcke på høyre side. Den firdobbelte vinneren ble således sperret inne før siste spurt, en nybegynnerfeil ifølge tidligere vinner Gilbert Duclos Lassalle, som ble sitert i mandagsutgaven til L’Equipe.

– I spurten gjorde jeg alt for å vinne. Men jeg var helt død, alle var helt død. Vi kjørte et veldig hardt ritt. Alle var sterke ryttere og delte på arbeid. Det var bare hardkjør, der ingen prøvde å utnytte andres arbeid.

– Han (Hayman) gjorde en meget god spurt. Jeg har vunnet her tidligere fra en mindre gruppe, da satt jeg i front ut av siste sving. Nå måtte jeg komme ut av hjulet hans, samtidig som Vanmarcke satt til høyre for meg. Det kostet meg nok 30 meter og til slutt seieren.

Roubaix 2017?
Boonens videre karriere er fortsatt usikker, men søndagens andreplass kan ha overbevist teamsjef Patrick Lefevere om å forlenge kontrakten som går ut ved sesongslutt. 35-åringen jobbet hardt for å komme tilbake etter hodeskaden han pådro seg i en velt under Abu Dhabi Tour på tampen av forrige sesong. Søndag morgen fikk Boonen en SMS av legen som behandlet han på Sheikh Khalifa Hospital. Der sto det at han nå fikk lov til å sykle igjen, ettersom normal rehabilitering etter et brudd på tinningbeinet er seks måneder.

– Jeg lå greit foran skjema, spøkte Boonen overfor journalistene.

– I morgen vet jeg ikke hva følelsene mine vil være. Kanskje 2.plass ikke er så gale med tanke på fremtiden. Kanskje gir det meg enda ett år. Jeg skal ta de neste dagene fri og tenke på det som har skjedd de siste fire månedene. Mye har skjedd. Men akkurat nå ser jeg ingen grunn til ikke å komme tilbake.

Tagget med: ,

Les også disse