NY SPONSOR KLAR: Jolien D'Hoore (venstre) og Anna van der Breggen (høyre) med en trøye som viser frem lagets nye sponsor. Foto: Boels-Dolmans

Ny hovedsponsor klar for Boels-Dolmans

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.02.20 15:10

Del på    

Fremtiden til laget er nå sikret ut 2024.

(procycling.no): Det vakte overraskelse da det ble klart at Boels-Dolmans, det beste laget på kvinnesiden de siste årene, ikke hadde søkt om WorldTour-lisens i fjor høst. Forklaringen kom like etter, og var så enkel som at man ikke hadde sikret sponsorer utover 2020-sesongen. Både Boels og Dolmans har også signalisert at de ikke ville forlenge sponsoratene, og dermed har det faktisk vært en del usikkerhet rundt lagets eksistens utover 2020-sesongen.

Nå er imidlertid lagets økonomiske fremtid også avklart for de neste årene, etter at de onsdag kunne presentere HR-selskapet SD Worx som en ny sponsor. Selskapet vil være en mindre sponsor i 2020, før de blir hovedsponsoren fra 2021 og til 2024. Laget vil da gå under navnet SD Worx Cycling Team. 

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det faktum at vi bare i løpet av noen måneder har klart å sikre oss så en fantastisk hovedsponsor viser at vi har gjort en strålende jobb de siste årene. Vi tror at det er viktig å beholde et uavhengig kvinnelag på det høyeste nivået. Vi er ett av få topplagg som ikke er knyttet til et herrelag på WorldTour-nivå, noe som betyr at vi kan fokusere fullt på damelaget. Dette fokuset gir oss en fordel overfor andre lag, og investeringen fra et suksessfullt selskap som SD Worx viser at populariteten til kvinnesyklingen har økt enormt de siste årene, sier lagsjef Erwin Janssen i en pressemelding.

I dag er det Movistar, FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope, Mitchelton-Scott, Team Sunweb, Trek-Segafredo Women, CCC-Liv, Canyon SRAM Racing og Alé BTC Ljubljana som har fått innvilget WorldTour-lisens for damene. Nye lag kan søke om lisens til 2021-sesongen, noe Boels-Dolmans nå også kan gjøre med finansieringen man nå har på plass. 

Boels-Dolmans har i 2020 følgende ryttere i stallen: Chantal Blaak, Eva Buurman, Karol-Ann Canuel, Jolien D’Hoore, Amalie Dideriksen, Katie Hall, Christine Majerus, Amy Pieters, Skylar Schneider, Lonneke Uneken, Jip van den Bos og Anna van der Breggen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse