FERDIG: Sponsorene for et av verdens mest suksessfulle sykkellag gir seg. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Boels og Dolmans gir seg som sponsorer

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 26.09.19 21:02

Del på    

Verdens beste kvinnelag med usikker fremtid.

(procycling.no): Boels Dolmans har de tre foregående sesongene vært det beste laget på UCIs Women’s WorldTour-ranking og ligger også an til en klar seier i årets sesong. De tre siste verdensmestrene har også kommet fra laget, sist i rekken Anna van der Breggen, som er blant favorittene til å ta en ny tittel i Harrogate på lørdag.

Tross den formidable suksessen gir delsponsorene Boels og Dolmans seg etter inneværende sesong, kunne laget meddele under en pressekonferanse på Majestic Hotel i Harrogate torsdag.

Dermed står laget uten noen tittelsponsorer for 2020, helt på tampen av sesongen. Lagets sjef, Danny Stam, er imidlertid overbevist om at laget vil fortsette.

– Jeg er sikker på at vi vil finne nye sponsorer. Vi er i samtaler, men iingenting er sikkert ført vi har signert. Det er potensielle sponsorer som er interessert i å investere i oss.

Vil ha større budsjett og lag

Laget har i årets sesong tolv ryttere på kontrakt og med to nederlandske tittelsponsorer har laget også hatt en tydelig nederlandsk profil. Med Boels og Dolmans på vei ut har Stam en klar visjon for fremtiden, og ønsker å øke stallen til 18 ryttere og ha en mer internasjonal profil.

– Hvis du går for et mindre budsjett har du tilbakegang, og vi vil ha fremgang. Vi er klar for det neste steget nå. All respekt til Boels og Dolmans, men det var alltid et nederlandsk lag. Jeg tror vi må tenke på et internasjonalt lag. Vi vil ta stegene. Hvis du vil ta stegene må du tenke større.

– Du må vise hvilke ambisjoner du har. Hvis du snakker med våre potensielle nye sponsorer må du også forklare dem hvor vi vil med laget vårt. Laget vårt har vokst raskt og vi må fortsette. Hvis vi vil fortsette å være en del av veksten til kvinnesykling så må vii si at vi må gi bedre kontrakter. Vi må ha doble lag.

Lag som Trek-Segafredo, Movistar og Mitchelton-Scott har nå både kvinnelige og mannlige topplag, men det skal ikke være aktuelt for Stams lag for øyeblikket.

Utelatt fra WorldTouren

Uten noen sponsorer sikret for de neste årene ble også laget utelatt fra det internasjonale sykkelforbundets åtte lag som skal inn i WorldTouren fra 2020, i det nye todivisjonssystemet som introduseres fra 2020.

– I det første møtet så søkte vi om WorldTouren, men vi kom over en regel som sier at du må søke om en fireårs lisens. […] De sa vi måtte ha en fireårig fremtid [garantert], ellers kunne vi ikke søke om WorldTouren.

LES OGSÅ: Stort løft for kvinnesykling i ny reform

Tagget med:

Les også disse