UTUR: Sykdom har igjen hjemsøkt Sondre Holst Enger i løpet av en viktig del av sesongen. Her er han avbildet i forbindelse med åpningsetappen i Sacramento. Morgenen etter våknet han opp med sår hals. (Photo by Chris Graythen/Getty Images)

Holst Enger i trøbbel under Tour of California

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.05.19 11:24

Del på    

Våknet opp med sår hals. Avsluttet fjerde sist.

(procycling.no): 194,5 kilometer mellom Rancho Cordova og South Lake Tahoe sto på planen for dag to av Tour of California.

Lengden på etappen gjorde at tidsgrensen ble satt til hele én time, så da var rytterne i realiteten aldri i fare for å ryke ut av rittet. Fabio Calabria (Team Novo Nordisk) var «nærmest» på +47:35, deretter fulgte Bernhard Eisel og rekkekompis Mark Cavendish på +36:09.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Så fulgte overraskende nok Sondre Holst Enger på +27:10. Noe vi stusset såpass på at vi tok kontakt med hans personlige trener, Atle Kvålsvoll:

– Sondre våkna med sår hals i går, og det var såpass vondt at han sliter med å svelge og spise. Utrolig kjipt da han var i bra fysisk form, sier Kvålsvoll til procycling.no.

Cav: – Etappen jeg ser minst fram til

Israel Academy-rytteren klarte ikke helt å blande seg inn seierskampen under massespurten i Sacramento, natt til mandag, og endte til slutt opp på 30.-plass.

VIDEO: Se avslutningen av etappe 2 fra Tour of California her. Bilder levert av Eurosport:

I mai er det vanligvis ganske høye temperaturer på denne tida av året. Midt på dagen i Rancho Cordova, der 2. etappe startet, er det meldt 25 grader i dag – mens det er kaldere i høyden ved South Lake Tahoe.

Mark Cavendish hadde likevel ikke noen særlig oppløftende beskrivelse å gi etter at han slet seg i mål på etappen:

– Jeg har glad denne dagen er avsluttet! Dette er alltid etappen jeg ser minst fram imot i løpet av sykkelsesongen. Å sykle opp til Lake Tahoe i Tour of California, er som å sitte på rulla i sju timer. Halve tida kun med Bernhard Eisel som selskap. Det var som en reprise av opplevelsen jeg hadde her i 2016, skrev Cavendish på Twitter.

Håper på «et under»

Uten at vi vet om dette er foranledningen til Holst Engers sykefravær, kan høy utetemperatur kombinert med bruk av air condition føre til at man pådrar seg forkjølelse. Uansett årsak er han nå nødt til å ta natta til hjelp før hans videre vei under Tour of California blir avklart.

Også dag tre av rittet er knallhard: Hele 207 kilometer venter, samt fem kategoriserte stigninger og blant dem HC-kategorien Mount Hamilton. Det blir slettes ingen «spasertur i parken» og dersom man ikke klarer å ta i seg nok næring underveis, er man i realiteten sjanseløs.

– Vi får håpe på et «under» og at han føler seg bedre når han våkner opp, sier Kvålsvoll.

I forkant av rittet fortalte Holst Enger til procycling.no at han gledet seg til å kjøre Tour of California i en periode der han i foregående sesonger har lyktes med å treffe på toppformen. Derfor var det ekstra surt at sykdom igjen skulle stikke kjepper i hjulene for 25-åringen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

PS: Kristoffer Halvorsen avsluttet etappen i en større gruppe som ankom målområdet nesten 18 minutter bak etappervinner Kasper Asgreen. Klatresterke Vegard Stake Laengen var bare +2:29 bak og det holdt til en 28.-plass i mål.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse