Prøv Procycling Pluss idag

GOD START: Holst Enger var godt fornøyd etter å ha tilbrakt mandag-fredag sammen med sine nye lagkamerater. Neste treningsleir blir i spanske Gandia fra 6. til 16. desember. Her på podiet i Tour of Norway. Foto: Tour of Norway

Holst Enger: – Nå må jeg lære meg fransk

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 21.11.16 19:40

Del på    

Nordmannen møtte sine nye lagkamerater i Alpene.

Forrige uke fikk Sondre Holst Enger møte sine nye lagkamerater i AG2r La Mondiale. Etter nedleggelsen av IAM valgte den talentfulle 22-åringen å gå til det franske laget, og det var et godt førsteinntrykk nordmannen satt igjen med.

– Vi fant på mye gøy. Vi gjorde forskjellige aktiviteter, og ble kjent. Det var også overraskende mange som kunne engelsk, det var positivt. Samtalene går i fransk, så jeg må lære meg det. Det kan bli en utfordring, men det er et godt språk å lære seg. Det var en skikkelig samlet gjeng og god atmosfære i laget, sier Holst Enger til procycling.no.

I de franske Alpene var bueskyting, curling og tur til Alpe d’Huez blant innslagene for den nye gjengen i det franske laget. Nordmannen var også på det vinnende laget i en matlagingskonkurranse, skriver laget på sine hjemmesider.

Selv om Holst Enger hadde gode opplevelser i IAM, tror han også han vil trives godt i AG2R.

– Det er jo absolutt forskjell. Det var utrolig bra i IAM. Utrolig mange forskjellige karakterer. Alle pratet engelsk og samtalen gikk på engelsk. Det er noe jeg vil savne, men jeg tror dette blir bra.

 – Har du allerede begynt å se på fransken?

– Ja, jeg prøver å lære meg litt her og der.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Beautiful day in the moutains with @ag2rlamondiale_procyclingteam #alpdhuez

A photo posted by Sondre Holst Enger (@sondrehe93) on


Tour de France det store høydepunktet
I sitt nye lag vil han også få være med tre tidligere lagkamerater i IAM. Oliver Naesen, Mathias Frank og Clément Chevrier har også meldt overgang til WorldTour-laget. To av dem var også med på det som umiddelbart er svaret fra Holst Enger på spørsmål om hva han tenker om 2016-sesongen.

– Jeg fikk delta i Tour de France da. Det glemmer jeg ikke med det første. Det var kult, sier nordmannen, på en måte som gjør at du nærmest merker smilet gjennom telefonen fra Kanariøyene.

Etter å ha fått en dårlig start på sesongen, blant annet på grunn av sykdom, ble nordmannen vraket til flere av vårklassikerne han egentlig skulle kjøre. Utover våren løsnet det imidlertid, og Holst Enger ble dermed plukket ut til IAMs Tour de France-lag.

For 2017 er det derfor, som Holst Enger sier, ikke noe «hokuspokus», og han vil gjøre et nytt forsøk på å hevde seg i vårklassikerne.

Denne gangen forhåpentligvis uten sykdomsplager, og foreløpig kan han i hvert fall melde at han koser seg i off-season.

Tagget med: , , ,

Les også disse