Prøv Procycling Pluss idag

IKKE SLIK HAN HADDE SETT FOR SEG: Paris-Roubaix var nok morsommere på TV enn som Groupama FDJ-hjelper. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Hoelgaard veltet stygt i Tour Down Under

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 16.01.18 05:07

Del på    

Suste inn i barrierene da etappen skulle avgjøres.

(procycling.no): Under nattens etappe av Tour Down Under, den første i årets utgave, gikk det galt for Daniel Hoelgaard. FDJ-rytteren satt plassert et stykke foran, da det skulle spurtes om seieren i Lyndoch.

Inn mot den siste svingen går det svært fort, i det Quick-Step Floors leder an. Ut av svingen kan man se den ålgårdingen skli ut i svært høy fart, og nordmannen treffer barrierene hardt.

Etter sammenstøtet ble han liggende på bakken og holdt seg til sin høyre skulder, mens han ble undersøkt av medisinsk personell. Se video av velten under:

(artikkelen fortsetter under)

https://twitter.com/MitcheltonSCOTT/status/953124052222160896

På resultatlistene står Hoelgaard som nummer 131 og sist, med samme tid som vinneren, hvilket betyr at den norske FDJ-rytteren kom seg over målstreken.

Etter en sjekk på det lokale sykehuset kunne FDJ melde via Twitter at Hoelgaard har smerter ved skulder, kragebein og albue, men at undersøkelsene ikke avdekket noen brudd.

Inntil videre blir 24-åringen fra Ålgård værende på sykehus for nærmere undersøkelser av ryggen. Dermed er det ennå ikke avklart om Hoelgaard fortsetter rittet.

(artikkelen fortsetter under)

Kongen av Down Under

André Greipel har nytt stor suksess i det australske World Tour-rittet tidligere, med hele 16 seire i løpet av sin karriere. Det gjør han til den mestvinnende rytteren i rittet. Etter et par års fravær er tyskeren igjen på startstreken og viser at han også denne sesongen blir å regne med i spurtene.

Selv om Quick-Step Floors satte Elia Viviani perfekt opp maktet ikke italieneren å holde hele veien på oppløpet, og mot slutten kom Caleb Ewan som en rakett på høyre side. Australieren, med sin ekstraordinære spurtstilling, hadde imidlertid Greipel på hjulet sitt og da 35-åringen skjøt ut fra hjulet var det etter hvert ingen tvil.

En teknisk strålende utført spurt av Lotto-Soudal-rytteren sørget for hans 17. seier i rittet, og kan ikle seg den oker-fargede ledertrøyen etter den første etappen.

Ewan holdt unna for resten og tok andreplassen, mens Peter Sagan kom godt mot slutten og tok tredjeplassen.

Rittets andre nordmann, Truls Korsæth (Astana) trillet inn blant de bakerste i hovedfeltet, som nummer 111.

Tagget med: , , ,

Les også disse