FDJ: Etter to år i FDJ, fornyet Hoelgaard kontrakten med det franske laget til ut 2019 tidligere i år. Foto: procycling.no/Kjetil Anda

Hoelgaard usikker på formen før Paris-Tours

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.10.17 15:05

Del på    

– Midt på treet fornøyd, sier han om egen sesong før sesongavslutningen.

Med Paris-Tours som det siste rittet på kalenderen til FDJ, markerer også Daniel Hoelgaards deltakelse i samme ritt avslutningen på hans sesong.

Gjesdalbuen startet sesongen bra, med andreplass på den fjerde etappen i Vuelta a Andalucia. Siden har det vært langt mellom toppresultatene for ham selv, med tiendeplassen fra den siste etappen i Vuelta a España og syvendeplassen fra forrige søndags Tour de Vendée som plasseringene blant de ti beste.

I det sistnevnte rittet var Hoelgaard aktiv underveis, i et ritt som han beskriver som Norgescup-aktig, med mye støting. Formen var bra, og burde i utgangspunktet love bra for søndagens Paris-Tours.

– Hvis formen er tilbake igjen, så håper jeg på et bra resultat. Formen har vært varierende etter vueltaen. Noen dager veldig bra, noen dager veldig bra. Det er mulig jeg kan sitte med når angrepene går i de siste bakkene, og det er mulig jeg har falt av lenge før det, sier han til procycling.no.

Store svingninger i formen

Uten Arnaud Démare på laget, er det ungt FDJ-mannskap som stiller til start. Mulighetene burde derfor være til stede for nordmannen, men den tidligere nevnte varierende formen gjør han usikker. Torsdagens Paris-Bourges endte med at han aldri kom til mål.

– Det var kanskje den verste dagen i år, sier Hoelgaard om rittet.

– Hvorfor har det vært så mye opp og ned?

– Jeg er usikker. Jeg har muligens vært litt småsyk. Jeg har ikke kjørt noen Grand Tour tidligere, så det er min første erfaring fra det nå, hvordan formen kommer seg i etterkant. Det er vanskelig å svare på hvorfor den av og til er veldig dårlig, og av og til veldig bra, sier Hoelgaard, som deltok i sitt første treukersritt med Vuelta a España tidligere i år.

Om egen sesong: – Midt på treet

Foran sesongens siste ritt, tar han seg tid til å oppsummere sesongen i korte trekk.

– Jeg er midt på treet fornøyd. Jeg hadde håpet det skulle være bedre, men så har det vært preget av en del sykdomsproblemer under klassikerne. Så har jeg også gått i et par velt, i Dunkirk og Polen. Formen i seg selv har vært bra. Jeg hadde håpet på mer resultater, men jeg får også være fornøyd med at jeg kom meg gjennom en hard vuelta.

Med to sesongen nå straks bak seg i FDJ, har det fremdeles ikke blitt en seier. Toppresultatene har også vært sporadiske for Hoelgaard, men han sikret seg en ny toårskontrakt med det franske laget. Nå håper han på å få brukt de to årene til å få bygge seg opp til å bli en desto viktigere rytter på laget.

– Jeg håper jeg får flere sjanser. Det er målet, men da må jeg først gjøre jobben. Jeg er motivert for å legge ned en skikkelig god jobb i vinter, for å heve meg to-tre nivåer og bli mer stabil.

– Det blir din tredje sesong på proffnivå – er det naturlig å forvente stabile toppresultater?

– Det er helt naturlig å forvente det, og det forventer jeg selv også. Fokuset for årene som kommer er å få bygget en sterkere grunnmur, slik at du slipper de vanvittige dalene i formen. Da bør det også føre til at jeg får flere sjanser selv.

Fremdeles ikke helt kvitt mageproblemene

Noe som blir viktig i den grunnmuren blir å unngå sykdom. Hoelgaard har ofte slitt med sykdom, og mageinfeksjonen han fikk påvist i starten av 2016-sesongen er han fremdeles ikke helt kvitt.

– Det er ikke ferdig. Vi har kontroll på det, og stabilisert det. Det er fremdeles noen bakteriegreier som er ute og går, men vi har mye større kontroll på det nå, enn i starten av sesongen. Jeg merker det også selv. Vueltaen hadde jeg aldri kommet meg gjennom om mageproblemene jeg hadde i vinter og vår.

– Det kan blusse opp igjen hvis du ikke passer på hva du spiser. Jeg satser på å få det helt vekk nå i vinter.

Men først er det Paris-Tours som venter for nordmannen, hvor han sammen med Amund Grøndahl Jansen og Lars Petter Nordhaug er de norske deltakerne. I tillegg vil Uno-X kjøre U23-utgaven av rittet.

Tagget med: ,

Les også disse