TILBAKESLAG I AUSTRALIA: Daniel Hoelgaard er på vei tilbake etter velten Down Under. Foto: EPA/RAUL CARO CADENAS

Hoelgaard trolig til Het Nieuwsblad

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 20.02.18 14:40

Del på    

Har ikke syklet ritt siden Down Under-krasj.

(procycling.no): Alt under åpningsetappen av Tour Down Under gikk det galt for Daniel Hoelgaard. Gjesdalbuen gikk ned i en venstresving drøye 300 meter unna mål.

Utrolig nok slapp han fra det uten bruddskader, men FDJ-rytteren slo skulderen, kragebeinet og albuen kraftig. Samtidig knuste hjelmen hans og det satte nok en solid mental støkk i den sindige 24-åringen.

Deretter har det vært litt stille fra FDJ-opptrekkeren. Hoelgaards navn har lenge figurert på den provisoriske startoppstillingen til FDJ, og vestlendingen forteller overfor procycling.no at han trolig vil stille til start i brosteinsåpningen.

– Det blir mest sannsynlig Omloop og ikke Kuurne, bekrefter Hoelgaard.

Hva som venter etter det belgiske endagsrittet, er fremdeles ukjent.

– Vi prater litt muntlig om ritt, men ikke noe jeg kan bekrefte før vi ser hvordan formen bedrer seg etter de første rittene, forklarer 24-åringen.

Sykdom rammet Hoelgaard i fjor

I fjor var det sykdom som plaget ham i inngangen til sesongen. Han mistet alle de store rittene mellom Paris-Nice og Flandern rundt, og gjorde kun sporadiske opptredener under Dwars door Vlaanderen og utvalgte franske ritt.

Hoelgaard var derimot tilbake i normal tjeneste for Arnaud Démare foran GP Scheldeprijs og Paris-Roubaix.

Dersom ledelsen i FDJ finner ut at Omloop Het Nieuwsblad også kommer for tidlig for nordmannen, blir han trolig ikke å si iført den hvite, røde og blå drakta før i mars måned.

PS: Det blir trolig fire nordmenn til start under lørdagens Omloop Het Nieuwsblad: Truls Korsæth (Astana), Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo) ved siden av Hoelgaard. I damerittet stiller Hitec med fem norske jenter, deriblant Vita Heine og Susanne Andersen. Emilie Moberg skal i aksjon for Team Virtu Cycling.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse