TIL AUSTRALIA: Daniel Hoelgaard sesongåpner med Santos Tour Down Under. Foto: Kjetil R. Anda

Hoelgaard sesongåpner i Tour Down Under

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 13.12.17 19:35

Del på    

Kan få ansvaret som spurter i WorldTour-åpningen.

(procycling.no): Daniel Hoelgaard er for øyeblikket i Calpe på treningsleir, der han nylig har ankommet for å trene frem mot jul.

I dag kunngjorde FDJ, som fra neste år skal hete Groupama-FDJ, at nordmannen blir blant de syv rytterne som sykler Santos Tour Down Under når WorldTour-sesongen åpner i januar. 

Dette er første gang 24-åringen sykler rittet. I fjor viste Odd Christian Eiking gode tendenser for FDJ med flere gode etapper.

Foreløpig er det bare fem ryttere som er tatt ut. I tillegg til Hoelgaard, skal Anthony Roux, Steve Morabito, Georg Preidler og Antoine Duchesne til Australia. Ytterligere to blir

– Det er snakk om at det kanskje blir en spurter til, men da blir det nok en delt rolle. Da ser vi hvem som føler seg best den aktuelle dagen, men det er ikke klart hvem som blir tatt ut ennå, sier Hoelgaard til procycling.no. 

Avreise nedover blir 8.januar. Selve rittet begynner 16.januar, men det etterhvert så tradisjonsrike People Choice Classic-kriteriumsrittet går allerede 14.januar.

Hoelgaard kan melde om en vintertrening som har gått etter planen foran den kommende sesongen.

– Treningen har gått greit. Jeg har holdt litt igjen, for å ikke komme i form for tidlig. Jeg har ikke hatt noe problemer, så jeg er vel der jeg er. I og med at det var en lang sesong i år, har vi prioritert en del hvile og mentalt overskudd. 

 

Tagget med: , , ,

Les også disse