Prøv Procycling Pluss idag

MÅ TIL SJEKK: Daniel Hoelgaard satte hjulet fast i en sprekk mellom to betongplater på vei inn mot Oude Kwaremont. Gjesdalbuen skadet halebeinet og må inn til sjekk hos legen i etterkant av Kuurne-Brussel-Kuurne. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Hoelgaard må få halebeinet sjekket etter velt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.03.19 10:26

Del på    

Ingen av de seks norske kom til mål i Kuurne.

(procycling.no): Etter at Yves Lampaert, Zdenek Stybar og Ian Stannard skrudde opp tempoet i front på vei over Kwaremont ble det full fyr under søndagens Kuurne-Brussel-Kuurne.

I etterkant var gruppa som også inneholdt Oliver Naesen, Owain Doull, Kasper Asgreen, Davide Ballerini og Stefan Küng løs – mens Bob Jungels, André Greipel og Matteo Trentin fikk kontakt senere.

Å sitte i bakkant av kaoset som utfoldet seg var ingen god følelse. August Jensen (Israel Cycling Academy) måtte stanse opp for å få kjedet på plass underveis, noe som sendte ham langt bak i feltet foran Côte de Trieu. Fra den posisjonen gikk det også tregt over bakken, og det var «umulig å komme seg fram».

– Så var det sidevind fra toppen og nedover mot Oude Kwaremont. Da var det allerede over før moroa hadde begynt. Det sprakk opp langt foran meg, sier Jensen til procycling.no.

– Tror ikke det er brudd

Daniel Hoelgaard (Groupama-FDJ) hadde også kontakt med hovedfeltet på dette punktet i løypa, men var uheldig og satte hjulet fast i en sprekk mellom betongplatene på vei opp til Kwaremont.

– Det ble en liten velt på meg. Jeg må på sjekk for å være sikker på at halebeinet ikke er bristet. Jeg tviler på det er noe brudd, men det ble en litt kjip helg for meg sånn sett, sier Hoelgaard til procycling.no.

Kuurne-Brussel-Kuurne har avsluttende runder i Kuurne, og der passeres lagbussene på vei igjennom målområdet ved tre anledninger. Det er nok en god grunn for at ingen av de seks nordmennene til start valgte å fullføre rittet.

Jensen forteller at han ble sittende i en gruppe bak hovedfeltet sammen med tre Dimension Data-ryttere, og blant annet Michael Valgren. Verken Rasmus Tiller eller Edvald Boasson Hagen har fått ting til å stemme under åpningshelga etter sykdom i oppkjøringen.

Amund Grøndahl Jansen slet som en galeislave i foran i hovedfeltet for å få Dylan Groenewegen på skuddhold foran spurten. Den siste norske deltakeren på start var for øvrig Sven Erik Bystrøm.

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse