FÅ SJANSER: Daniel Hoelgaard skulle få flere sjanser i årets sesong, men en skade i Australia og Marc Sarreaus fantastiske vårsesong har bidratt til at Groupama-FDJ-rytteren har fått lite sjanser til å spurte på egenhånd. Foto: EPA/RAUL CARO CADENAS

Hoelgaard får ikke vist seg frem i FDJ

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 23.06.18 17:48

Del på    

– Må bare håpe jeg ikke mister teften på å kjøre finaler.

SANDEFJORD (procycling.no): Før årets sesong skilte Daniel Hoelgaard og Arnaud Demaré lag innad i Groupama-FDJ. Der nordmannen tidligere hadde figurert som opptrekker for spurtstjernen, skulle han nå få kjøre for egne sjanser.

En velt på første etappe av Santos Tour Down Under har dog ødelagt mye for Hoelgaard, som møtte procycling.no i forbindelse med et pressetreff i forkant av NM i Sandefjord.

– Formmessig har det vært ganske bra. Det har vært litt stang ut. Jeg skulle splitte med Demare og få kjøre egne sjanser i den franske cupen og litt mindre ritt, men så veltet jeg i Australia og var ute en liten stund. Da begynte Marc Sarreau å prestere i spurter. Plutselig måtte vi kjøre for ham. Selv om formen har vært bra, så får du liksom ikke lov til å vise deg fram fordi det er en franskmann vi skal kjøre for. Samme i Mayenne der jeg ble nummer fire på prologen og var nummer tre sammenlagt etter to etapper. Da måtte jeg fram og ofre meg på den etappen Bouhanni vant, forteller 24-åringen til procycling.no.

– Litt kjipt sånn sett?

– Ja, det kan du trygt si. Du må bare gjøre det laget sier. Du har kraften og alt det der inne, men du får ikke lov til å vise deg fram. Så du må bare håpe at du ikke mister den teften på å kjøre finaler og slikt. Jeg har fått kjøre et par, men ikke mer enn det.

– Må prøve å kjøre for egne sjanser

De to spurtene har forsåvidt endt greit for Hoelgaard. Den første vant han – men da hadde Rasmus Quaade klart å snike seg i fra feltet med et sent angrep, og ålgårdingen måtte ta til takke med en andreplass i Classic Loire Atlantique. Den andre spurten endte med en sjetteplass i Cholet – Pays de la Loire.

Etter Thibaut Pinots totalsprekk på den 19.etappen i Giro d’Italia, har franskmannen valgt å stå over Tour de France. Dermed får Demaré hele laget (med unntak av David Gaudu) rundt seg i Tour de France, noe som kunne åpnet for at Hoelgaard kunne fått sin Tour-debut dersom han hadde fortsatt å samarbeide med den franske Milano-Sanremo-vinneren fra 2016.

– Det kan godt hende. Men jeg sitter ikke og angrer på det valget jeg tok. Jeg er en spurter enn så lenge, så da må jeg prøve så godt jeg kan å kjøre for egne sjanser.

Håper å gå under radaren

Under fjorårets NM gikk Hoelgaards taktikk ut på å følge Alexander Kristoff. Da ble de fleste proffene satt sjakk matt etter at et stort brudd fikk gå.

– Da satt jeg igjen med skjegget i postkassa, bedyrer Hoelgaard.

MELLOMBRUDD: I fjor befant Daniel Hoelgaard seg i mellombrudd under NM, men det var for sent. Her på hjulet til André Sotberg, som ble nummer syv i U23-fellesstarten i Sandefjord forrige søndag. Foto: Knut Andreas Lone, procycling.no.

24-åringen som venter sitt første barn i høst får servicehjelp fra Sandnes Sykkelklubb, men må klare seg alene i rittet. Da håper han å få gå litt under radaren.

– De fleste kommer nok til å se litt på Alex og Edvald og de som har litt flere samarbeidspartnere. Kanskje kan jeg skli med litt usynlig i et litt større brudd. Litt som da Alex vant NM i Skien. Da kjørte han i brudd foran med Stake blant andre. Kanskje jeg må komme meg av gårde i brudd uten de aller største profilene. Men det er jo vanskelig å si med NM. Det kan ende på en million måter.

Dropper Vuelta a España på grunn av fødsel

Etter NM venter en lang treningsperiode i hele juli for Groupama-FDJ-rytteren. Han har ikke kjørt ritt siden Boucles de la Mayenne for tre uker siden, og har altså da bare én rittdag med NM før høstsesongen starter i august.

– Vi holder på å diskutere løpsprogrammet nå. Jeg tipper det blir Polen rundt, kanskje Eneco og en del endagersritt og små etapperitt i Frankrike på høsten.

– Ikke vueltaen?

– Nei, for jeg skal ha barn rett etterpå. Da sa jeg til laget at jeg helst ikke ville sykle vueltaen hvis ungen kan komme rett før eller under rittet. I hvert fall ikke nå som det bare er åtte ryttere på laget.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse