JEVNT: Pascal Ackermann kom veldig raskt på slutten og var utvilsomt foran ti meter etter målstreken, men han rakk akkurat ikke frem i tide. Dermed vant Álvaro Hodeg. Foto: Christof Koepsel/Getty Images

Hodeg knepent best – så slo lagkameraten til Walscheid etter målgang

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 3.10.19 16:37

Del på    

Dramatisk avslutning i regntungt Münsterland Giro.

(procycling.no): Etter et hardt ritt, hvor regnet også gjorde sitt for å gjøre det vanskeligere, var det et ganske så redusert felt som spurtet om seieren i Münsterland Giro.

Der satt fremdeles de største favorittene, med ryttere som Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma), Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe), Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) og fjorårsvinner Max Walscheid (Sunweb).

Seiershåpet til Groenewegen forsvant med en punktering med én kilometer igjen og inne på oppløpet gikk det også en stor velt. Álvaro Hodeg (Deceuninck-Quick-Step) var foran velten og med fri bane mot mål holdt han akkurat unna for hjemmehåpet Ackermann.

Hodeg selv var langt fra sikker etter målgang og ventet spent i et drøyt minutt før bekreftelsen kom og han kunne slippe jubelen løs sammen med lagkameratene. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Høy temperatur etter målgang

Det var opptrekkeren til Hodeg, Florian Sénéchal, som veltet på oppløpet. Etter å ha levert opptrekket så han seg til høyre og skjente så smått mot venstre, hvor han endte opp med å kjøre inn i hjulet til Max Walscheid, som var på full vei fremover.

Franskmannen gikk hardt i bakken og var tydelig misfornøyd etter målgang.

Da gikk han rett og slett bort til Walscheid, mens tysk TV skulle intervjue ham, og slo til den store tyskeren. 

Sénéchal beklaget i etterkant

Noen timer etter rittet opplyste Deceuninck-Quick-Step på Twitter at de ikke støttet handlingene til Sénéchal og at saken hadde blitt håndtert internt. Den interne håndteringen endte med at franskmannen fikk en bot, hvor pengene skulle gå til et veldedig formål.

Sénéchal var også en angrende synder torsdag kveld. 

– Mine inderligste unnskyldninger til Max Walscheid, Team Sunweb, laget mitt og fansen min. Hva jeg gjorde etter rittet var fullstendig uakseptabelt og det representerer ikke hvem jeg er. Jeg virkelig lei meg for det, skriver han på Twitter.

Angrepslysten Van der Poel

Fire norske ryttere stod på startlista i Sparkassen Münsterland Giro, men det var tre som faktisk startet rittet etter at en forkjølet Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma) valgte å dra hjem.

Dermed var Kristoffer Halvorsen (Team Ineos), Sven Erik Bystrøm (UAE Team Emirates) og Rasmus Fossum Tiller (Dimension Data) de tre norske rytterne i rittet.

Feltet hadde god kontroll på et brudd på fem ryttere, som hadde rett i overkant av to minutters forsprang med 80 kilometer igjen.

Da ble det samtidig virkelig fyr på rittet. Over de neste 20 kilometerne angrep Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) tre ganger. Han fikk dannet flere farlige grupper, men bak i feltet tauet Bora-Hansgrohe dem inn igjen hver gang.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Van Goethem hentet med 300 meter igjen

Med drøyt 50 kilometer igjen var også bruddet hentet inn, og derfra gikk det ganske kontrollert i det flate terrenget inn mot Münster. Etter en dag med mye vekslende vær og tidvis et voldsomt regnvær, og flere stigninger underveis, var det et redusert felt på rundt 70-80 ryttere som kom inn til den tyske byen, hvor det ble kjørt tre lokale runder.

Like før de kom inn i rundene angrep Nils Politt (Katusha-Alpecin), med 22 kilometer igjen. Da gikk umiddelbart farten opp i feltet og han fikk kun en drøy kilometer i front av feltet. Like etter angrep Brian van Goethem (Lotto Soudal). Nederlenderen var blant de fem rytterne i bruddet tidligere på dagen, men han hadde fremdeles litt krefter igjen.

Med drøyt 13 kilometer igjen passerte han også målstreken for første gang, før han startet på de tre lokale rundene. Feltet var da rundt ti sekunder bak, og det skulle bli en seig luke å tette for feltet. Ut på den siste runden, med 4,5 kilometer igjen, var det fremdeles rundt ti sekunder mellom Van Goethem og feltet.

Nederlenderen kjempet imponerende, men med rundt 300 meter igjen ble han hentet inn og dermed ble det en spurt, hvor Álvaro Hodeg (Deceuninck-Quick-Step ) vant.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse